Burası Cizre ya da Sur değil: İstanbul

İşyerlerini yakıyorlar. Yollara barikat kuruyorlar. Halk evinden çıkamıyor. Bu olaylar Cizre’de değil, mega kent İstanbul’un göbeği Kanarya’da yaşanıyor.

Burası Cizre ya da Sur değil: İstanbul

İstanbul Küçükçekmece İlçesi’ne bağlı Kanarya Mahallesi’ndeki terör olayları, 2009’da Serap Eser’in (17) İETT otobüsünde yakılmasıyla gündeme geldi. 7 Haziran seçimleri sonrası ise PKK’lı teröristler mahalleyi adeta savaş alanına çevirdi.

Sözcü'den Kamil Elibol'un haberine göre, esnaf dükkanını açamaz, mahalle sakinleri evinden çıkamaz hale geldi. Kanarya’daki terör olaylarının son kurbanı 22 yaşındaki Kahraman Kömürcü oldu. PKK’lı teröristler, 19 Aralık günü aracıyla mahalleden geçen Kahraman Kömürcü’yü öldürdü.


Kanarya’da, yüzlerini bezle kapatan PKK’lılar, sokaklarda ellerinde silahla dolaşıyor. Halkı tehdit ediyor.


Bu fotoğraf, Atmaca Sokak’ta çekildi. Hainler, mahalleye Apo posteri ve PKK terör örgütü bezi astı. Paçavra aylarca kaldı.

APO’NUN POSTERİNİ ASTILAR
İstanbul’un göbeğinde, Kanarya’da yaşananlar MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu tarafından TBMM gündemine taşındı. Aksu, PKK terör örgütünü mahallede estirdiği terörü yansıtan fotoğrafları da paylaştı. Fotoğraflarda, YDG-H’li terör grupları ellerinde silahlarla gövde gösterisi yaptığı görüldü. Atmaca Sokak’ta geçen ağustosta çekilen ibretlik bir fotoğraf, PKK’nın mahallede “kanton” oluşturma çabasını ortaya koydu. Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın posteri ile PKK bezi 3-4 ay mahallede asılı kaldı.


Teröristler, mahallede iş yerlerini ve araçları kundaklıyor. Esnafı haraca bağlıyor. Vatandaş, “Duyun artık sesimizi” diye isyan ediyor.

ATÖLYE BİLE KURDULAR
PKK terör örgütü, Kanarya’da bir tekstil atölyesi de kurdu. Burada teröristler için parka ve pantolon dikiliyor. MHP’li Aksu, “Örgüt esnafı haraca bağlıyor, karşı çıkanı ölümle tehdit ediyor. Devlet burada aciz durumda. Güvenlik zafiyeti giderilmezse, PKK’lı teröristler ölüm kusmaya devam edecek. Burası Cizre değil, Sur değil, İstanbul” dedi.


Mahallede her akşam olay çıkıyor. Teröristler yollara barikat kuruyor. Vatandaş korkudan sokağa çıkamıyor.
<< Önceki Haber Burası Cizre ya da Sur değil: İstanbul Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER