Burçlu öğrencilere kenelerden korunma yolları anlatıldı

Burçlu öğrencilere kenelerden korunma yolları anlatıldı

Çukurova Toplum Sağlığı Merkezi hekimlerinden Dr. Esra Sakallı, Özel Burç Üçgül Lisesi öğrencilerine Kırım Kongo Kanamalı Ateşi ile kanser hastalığı hakkında kanferans verdi.

Burç Üçgül Liseleri yaklaşan yaz mevsimi öncesinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına karşı öğrencilerinin dikkatini çekmek ve onları bilgilendirmek için bir program düzenledi.

Çukurova Toplum Sağlığı Merkezi hekimlerinden Dr. Esra Sakallı, Burçlu öğrencilere Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) ile kanser hastalıkları hakkında bilgi aktardı. Türkiye'nin kenelerin rahatlıkla yaşayabileceği coğrafi özelliğe sahip olduğunun altını çizdi. Dr. Sakallı bu nedenle herkesin çok dikkatli ve tedbirli davranması gerektiğini vurgularken, Burçlu öğrenciler verilen semineri büyük bir dikkatle dinledi.

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi'ne neden olan kenelere karşı alınması gereken önlemler hakkında bilgi veren Dr. Sakallı, "Bağ, bahçe, tarla, ahır ve ormanlar kenelerin rahatlıkla yaşayabileceği alanların başında geliyor. Bu tür riskli yerlerde kenelerden korunmak için kapalı kıyafetlerin seçilmesi gerekiyor. Ayrıca açık renkli kıyafetlerin tercih edilmemesi ve pantolon paçalarının da çorap içine sokulması gerekir." dedi.

Dr. Esra Sakallı ayrıca vücuda yapışan herhangi bir kenenin kesinlikle çıplak elle çıkarılmaması gerektiğinin altını çizerek, böyle bir durumla karşılayan kişilerin en yakın sağlık kuruluşuna başvurması gerektiğini söyledi. Konferans sonrasında ise Dr. Esra Sakallı Burç Üçgül Anadolu Fen Mesleki ve Teknik Lisesi öğrencilerinin soruyla aktif katıldığı seminerden duymuş olduğu memnuniyeti dile getirdi. Burçlu öğrencilerin öğrenmeye ve bilgiye çok açık olduğunu söyleyen Dr. Sakallı, öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar diledi.

Özel Burç Üçgül Liseleri Müdürü Mustafa Gürhan ise okullarına gelerek öğrencilerini bilgilendiren Dr. Esra Sakallı'ya ve Çukurova Toplum Sağlığı Merkezi yetkililerine teşekkür etti. Sağlıklı nesiller yetiştirmek adına bu tür etkinliklere büyük önem verdiklerini belirten Mustafa Gürhan, öğrencilerini her türlü toplumsal olaylara karşı bilgilendirdiklerini söyledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Burçlu öğrencilere kenelerden korunma yolları anlatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER