Bürokratları uyaran Kılıçdaroğlu'na Saray'dan suç duyurusu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, kamu görevlilerine, “Kanunsuz emirleri yerine getirmeyin, hukuksuzluğa alet olmayın.” diye seslenen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

SHABER3.COM

Fuat Oktay, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Vesayet ve paralel yapı algısı oluşturmaya çalışarak vatandaşlarımızın ve çalışanlarımızın her kesimini tehdit eden ve şaibe altında bırakanlar hakkında suç duyurusunda bulunuyorum. Bu paralel yapılara hesap sorulmalıdır. Zalimleri bağışlamak milletimize cefadır.” ifadelerini kullandı.
 
Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün bürokratlara yaptığı çağrıda şunları dile getirmişti: “Açıkça söylüyorum; vazife namına mafyatik düzene hizmet edemezsiniz. Kanun dışı işleri emir olarak telaki edemezsiniz. Siz Erdoğan ailesinin değil, bu devletin şerefli memurlarsınız. Kamil akla gelmeniz için Kılıçdaroğlu abinizin, amcanızın bu size son çağrısıdır. 18 Ekim Pazartesi itibariyle bu düzenin illegal isteklerine verdiğiniz tüm desteğin sorumluluğu size de ait olmaya başlayacaktır. ‘Emir almıştım’ diyerek bu kirli işlerden sıyrılamazsınız.”
<< Önceki Haber Bürokratları uyaran Kılıçdaroğlu'na Saray'dan suç duyurusu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER