Bursa 14. Kitap Fuarı kitapseverlerle buluştu


TÜYAP Bursa Fuarcılık tarafından, Türkiye Yayıncılar Birliği ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle, KOSGEB, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi'nin destekleri ile hazırlanan Bursa 14. Kitap Fuarı açıldı.

Bu yıl 300 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleşen Bursa Kitap Fuarı, söyleşi, panel ve çocuk etkinlikleri gibi 80 kültür etkinliğine ev sahipliği yapacak. 27 Mart 2016 Pazar akşamına kadar düzenlenecek imza günleri ve etkinliklerde yüzlerce yazar okurlarıyla buluşacak.

ERSÖZLÜ: 300 BİN ZİYARETÇİ BEKLİYORUZ

TÜYAP Bursa Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, TÜYAP Bursa Fuarcılık olarak 14 yıldır devam ettirdiklerini belirterek, "Bursa kitap fuarını bu gün açtık. 27 Mart gününe kadar devam edecek fuara bu yıl 300 yayınevi katılıyor. 600 yazar fuarın son gününe kadar kitapseverlerle buluşacak. Ayrıca 80 etkinlik düzenlenecek. Yazarlar, siyasetçiler, eleştirmenler sanatçılar da 9 gün boyunca Bursa kitap fuarında olacak. Ayrıca bu fuarla eş zamanlı olarak da önümüzdeki hafta 22 Mart salı günü de Bursa eğitim fuarını açacağız ve bu fuarda 75 civarında eğitim kurumu katılarak okullar kendilerini tanıtacak." dedi. Geçen sene 300 bin civarında kişinin fuarı ziyaret ettiğini belirten Ersözlü, bu yılda yine 300 bin civarında ziyaretçi beklediklerini sözlerine ekledi.

VATANDAŞLAR FUAR İYİ AMA SAKİN

Vatandaşlar ise fuarı çok beğendiklerini belirterek geçen senelere göre sakin geçtiğini ifade etti. Her yılı fuara geldiğini anlatan Aysena Nurgaz, "Ben her yıl geliyorum ama bu yıl daha güzel görünüyor. Sevdiğimiz yazarlar daha çok gelmiş. Geçen senelere göre kalabalık biraz az, bunda da son bombalama olaylarının etkisi olabilir." dedi.

Her yıl fuarın geldiğini anlatan Hüseyin Üçyol ise şunları kaydetti: "Ailecek kitap okumayı çok seviyoruz dolayısıyla her yıl geldiğimiz bir fuar. Fuarın ilk günü dolayısıyla çok kalabalık yok. Sanıyorum yarın daha çok kalabalık olur." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Bursa 14. Kitap Fuarı kitapseverlerle buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER