Bursa ve Trabzonsporlu taraftarlardan federasyon ve hakemlere horonlu protesto

Bursa ve Trabzonsporlu taraftarlardan federasyon ve hakemlere horonlu protesto

Bursaspor ve Trabzonspor taraftarları Bursa'da düzenledikleri eylemde ellerindeki kırmızı kart ve pankartlarla halay çekerek hakem hatalarını protesto etti.

Bursa Trabzon Dernekleri Federasyonu tarafından organize edilen ve Bursaspor ve Trabzonspor taraftarlarınca desteklenen 'Türk Futbolunda Adalet Yürüyüşü' renkli görüntülere sahne oldu.

Merkez Osmangazi İlçesinde düzenlenen eylem kapsamında Atatürk Caddesi Zafer Plaza'dan toplanan taraftarlar 'spor barış sevgi ve kardeşliktik' yazılı pankart eşliğinde yürüyüşe geçti.

Özellikle Galatasaray-Trabzonspor maçında ki hakem Deniz Ateş Bitnel'e tepki gösterip temsili kırmızı kart gösteren Bursaspor ve Trabzonsporlu taraftarlar, bu arada, "Futbolun katili Türk hakemleri", "Herkes gitsin Salih Dursun", "İsyan, isyan" diye slogan attı. Sloganlar eşliğinde Atatürk heykeli Kent müzesi önüne kadar yürüyen taraftarlar özellikle Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'i de istifaya davet etti.

Protesto eylemi kapsamında Kent Müzesi önünde açıklama yapan Bursa Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Nuri Uğurlu, sadece Trabzonspor için değil, öteki kulüplerin uğradığı haksızlıkları da protesto etmek için toplandıklarını söyledi.

Futbolun dünyada insanların keyif alarak, kardeşçe ve dostça izlediği bir müsabaka olduğunu anımsatan Nuri Uğurlu, ancak bu durumun Türkiye'de tam tersine olduğunu söyledi.

Futbolun büyük çıkmazda olduğunu belirten başkan Nuri Uğurlu, özellikle federasyon başkan ve yönetimi ile Merkez Hakem Komitesi'nin istifaya davet etti.

Yapılan basın açıklamasının ardından Bursaspor ve Trabzonspor taraftarları birlikte çalınan Karadeniz müzikleri eşliğinde horon çekti. Yürüyüşe katılanlar daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Bursa ve Trabzonsporlu taraftarlardan federasyon ve hakemlere... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER