Bütün gözler Davutoğlu'nda

Seçim öncesi istifa açıklaması yapan Davutoğlu seçim sonrası zafer kutladı.

Bütün gözler Davutoğlu'nda

Seçim öncesinde AKP tek başında iktidar olamazsa istifa edeceğini açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, ilk sonuçlara göre partisinin Meclis’te salt çoğunluğu kaybetmesinin ardından seçimin galibinin AKP olduğunu savundu.
Ahmet Davutoğlu seçimden önce böyle konuşmuştu! | Samanyolu Haber
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın AKP’nin başındayken seçim zaferleri sonrası çıktığı balkonda bir konuşma yapan Davutoğlu, istifadan bahsetmeyerek partisinin aldığı oylara dikkat çekti.

Konuşmasına seçmene teşekkür ederek başlayan Davutoğlu, “Yüce milletimizin kararı her şeyin üstündedir ve o kararın gerekliliği her şekilde yerine getirilecektir. 11’inci seçimin de birincisi AK Parti’dir. Bir an bile durmayacağız, kutlu yürüyüşümüz devam edecek” dedi.

AKP’nin bu seçimin galibi ve birincisi olduğunu söyleyen Davutoğlu, “76 ilde milletvekili çıkardı, 56 ilde birinci oldu. Altı bölgede birinci oldu. Şimdiden zafer ilan eden ana muhalefet partisi 37, üçüncü parti 37, büyük zafer kazandığı ilan edilen dördüncü parti 56 şehirde vekil çıkaramıyor. Herkesle kucaklaşan tek parti AK Parti’dir” dedi.

Yeni Anayasa için harekete geçme çağrısı yapan Davutoğlu, her şeye açık olduklarını belirterek, “Bundan sonra Türkiye’de olmayacak tek şey darbe rejimidir” dedi. Davutoğlu konuşmasını ‘Yeni Türkiye‘ için yürümeye devam edecekleri vurgusuyla bitirdi.
9 Mayıs’ta ‘istifa ederim’ demişti

9 Mayıs 2015’teki Hatay mitinginde muhalefete meydan okuyan Davutoğlu, “Ben buradan, Hatay’dan meydan okuyorum. Eğer AK Parti 7 Haziran’da en güçlü parti olarak çıkmazsa, tek başına iktidar olmazsa, ben açıklıyorum 8 Haziran’da istifa edeceğim” demişti.
<< Önceki Haber Bütün gözler Davutoğlu'nda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER