Büyük İstanbul depremi için yeni tarih verdi: En az...
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Nisan 27 2025
İstanbul’un Silivrii ilçesinde meydana gelen 6.2 şiddetindeki deprem sonrası korkutan açıklamalar yapan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’dan tam tersi bir açıklama geldi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım yapan Prof. Dr. Ercan, İstanbul depremi için yeni tarih verdi.
İstanbul’da 23 Nisan’da merkez üssü Silivri olan 6.2 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından büyük bir tedirginlik yaşamıştı. İstanbulluları sokağa döken depremin ardından kenti büyük bir endişe sararken, art arda meydana gelen artçılar sürüyor.
Öte yandan depremin ardından birçok deprem uzmanı arasında fikir ayrılıkları oluşurken, depremin etkilerini takip edeceğini belirten Prof. Dr. Ercan, yaptığı açıklama ile korkutmuştu.
Gerçek Gündem'de yer alan habere göre İstanbul'da meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki artçı depremin ardından açıklama yapan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Deprem küçük ama konumu mide bulandırdı. Gerginliğin İstanbul koluna sıçradığını gösteriyor. Bu biz jeofizikçiler tarafından çok hoş karşılanmaz. Eğer gerginlik aktarımı başladıysa çanlar çalmaya başlar, alarm verilir. İrkilerek izleyeceğiz" demişti.
TÜM GECE ARTÇILARI İNCELEDİ
Depremin yaşandığı gece boyunca artçı sarsıntıları inceleyen Prof. Dr. Ercan'dan sabah saatlerinde yaptığı açıklamada "İvedi Büyük deprem kaygısı azalıyor" diyerek İstanbulluların içini ferahlatmıştı.
"Son 4 günlük deprem/depremcik etkinliği(solda), Trakya kolunda yoğun, 28 km’lik kırılma, son 24 saatteki durum: gerilim İstanbul koluna atlamış ancak kırık boyunca dizilme yok(sağda). İvedi Büyük deprem kaygısı azalıyor" değerlendirmesini yapan Prof. Dr. Ercan, paylaştığı görseller ile durumu açıklamıştı.
'İKİ DEPREMLİ KIRILMA OLACAK'
Başka bir paylaşımında ise "Son olan M6,2 depremi gösterdi ki, kuzey Marmara tek parça bir kırıktan oluşmuyor. Dolayısıyla M7,5-M8,0 deprem büyüklükleri bilimsel tutarsızlık içerdiği anlaşılmıştır” diyen Ercan, “Son gelinen nokta 1999’dan beri vurguladığım Trakya ile İstanbul kolu olmak üzere iki depremli bir kırılma olacak. Beklenen en büyük deprem M7,0-M7,2.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Özel'e tepkiler büyüyor2.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!3.AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürüyor: 1601 kişi daha tutuklandı4.Aile birleşimi vizesinde Türkler Almanya'da ilk sırada5.Moskova bambalı saldırıyla sarsıldı: Rus general hayatını kaybetti

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Öze...

17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati...

AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürü...

Aile birleşimi vizesinde Türkler Almanya'da ilk sı...

Moskova bambalı saldırıyla sarsıldı: Rus general h...


