Büyükşehir çevre denetim ekibi fabrikaları geziyor


Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Çevre Denetim Ekibi, vatandaştan gelen şikâyetlere konu olan sorunlara kısa zamanda müdahale ediyor.

Özellikle İskenderun- Dörtyol bölgesinde faaliyet gösteren sanayi tesislerinde denetimler gerçekleştiren ekipler, buralarda üretim faaliyetlerinin çevreye uygunluğunu kontrol ediyor. Söz konusu yerlerde insan ve çevre sağlığına olumsuz etki edecek noktalara müdahale eden ekipler, Dörtyol ilçesinde demir-çelik sektöründe faaliyet gösteren bir fabrikaya gitti. Burada fabrika sorumluları ile birlikte üretim gerçekleştirilen alanı gezerek çevreye negatif etki edebilecek herhangi bir unsur olup olmadığına dair incelemelerde bulunan ekipler, üretim sonucu ortaya çıkan atıkların nerede ve hangi koşullarda depolandığı konusunda bilgi yetkililerden bilgi aldı. Çevre denetim ekibinin yaptığı denetimler sonucunda yönetmeliğe aykırı çevre kirliliğine sebep olacak bir durumun olmadığını tespit etti.

Dörtyol'daki incelemelerinin ardından vatandaşlardan gelen şikayetleri dikkate alan çevre denetim ekibi, Hassa ilçesine geçti. Burada geçmişte Hassa Belediyesi'ne ait olup şu an kullanılmayan mezbahada kaçak kesim yapıldığı ve kesim sonucu oluşan atıkların rastgele arazilere bırakıldığı tespit edildi. Ekipler, insan ve çere sağlığı açısından risk oluşturan bu durumla ilgili olarak gerekli işlemleri yaptı.

ÖZELLİKLE SANAYİ BÖLGELERİNDE RİSK OLUŞTURAN İŞLETMELER DENETLENİYOR

Hatay genelinden iletilen şikayetler üzerine aktif olarak ilçe ilçe değerlendirmelerde bulunarak insan ve çevre sağlığı konusunda önlemler alan Çevre Denetim Ekibi, Yeni Sanayi Sitesi'nde faal olan boyama ünitesi havalandırma bacasının yönetmeliğe uygun olmayan bir şekilde yapıldığı ve boyama esnasında kirli havanın direkt yola doğru açılan bacadan atılması sonucu insan sağılığını olumsuz etkileyen bir durum olduğu tespit edildi. Tespit çalışmaları sonrasında işletme sahibine söz konusu uygunsuzluğu gidermesi için gerekli uyarılarak yapılarak 5 günlük süre verildi.

HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Dolgun, üretilen her hizmette insan ve çevre sağlığı hususuna büyük önem veren Başkan Lütfü Savaş'ın talimatları doğrultusunda hareket ettiklerini kaydetti. Hatay'ın sahilleri dahil bütünüyle temiz ve sağlıklı bir çevreye sahip olması için çalıştıklarını vurgulayan Dolgun, halkın temiz ve sağlıklı bir ortamda yaşamını idame ettirmesi için denetimlerin süreceğini bildirdi. Dolgun, özellikle sanayi bölgesinde yaşayan halkın oluşabilecek çevre kirliliğinden etkilenmemesi için yoğun çaba sarf edildiğini belirtti. CİHAN
<< Önceki Haber Büyükşehir çevre denetim ekibi fabrikaları geziyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER