Ç'engel Atölye İş Merkezi'nde yeni yıl heyecanı

Ç'engel Atölye İş Merkezi'nde yeni yıl heyecanı

Çankaya Belediyesi ve Sosyal Yaşamı Güçlendirme Derneği işbirliği ile başlayan Ç'engel Atölye İş Merkezi, zihinsel engelli gençlere el becerilerini geliştirecek eğitimler veriyor. Seramik, gümüş takı, nikah şekeri yapımı gibi çalışmaların yapıldığı atölyenin gençleri şu günlerde ise hummalı bir çalışmayla, yeni yıla hazırlanıyor.
Atölyede düzenleyecekleri kutlama için keçeden duvar ve çam ağacı süsleri yapan, boncuklar işleyen kursiyerler keyifli saatler geçiriyor.

"BAĞIMSIZ YAŞAMLARI DESTEKLENİYOR"

Çankaya Belediyesi'nin Maltepe Yerleşkesi'nde bulunan atölyenin eğitmenlerinden Serhan Sözdinler, zihinsel engelli bireylerin el işi yapmasının ve mümkün olduğunca diğer insanlarla iletişim halinde olmasının önemli olduğunu belirtti. Sosyal beceri kazanmanın bağımsız yaşamı desteklediğini ifade eden Sözdinler, "Böylece onlar da aktif olarak yaşama katılabiliyorlar. Kendilerini ifade etmeyi öğrenmeleri, burada bu basit ama onlara büyük keyif veren süsleri yapmaları hayatın akışı içine katılmalarını sağlıyor. Evlerde tek başlarına kapalı kalmaları, hayattan tamamen kopmaları demektir" diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Ç'engel Atölye İş Merkezi'nde yeni yıl heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER