Çakmak: İktidar, kendisini eleştiren hiç bir sese tahammül göstermemektedir


Demokratik Sol Parti (DSP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, "Bugün ileri demokrasi diyenler ülkeyi basın özgürlüğü noktasında 149 sıraya getirmiştir. Siyasi iktidar, kendisi gibi düşünmeyen her sesi susturmuştur. Bugün televizyon kanallarının uydudan frekanslarının niçin iptal edildiğini daha iyi anlıyoruz. İktidar, kendisini eleştiren hiç bir sese tahammül göstermemektedir. Cezaevindeki gazetecilerin serbest bırakılmasını istiyoruz." dedi.

Çakmak, Uğur Mumcu'nun ölümünün 23. yıl dönümü sebebiyle yazılı bir açıklama yaptı.

2016 Türkiye'sinde halen Can Dündar, Erdem Gül, Hidayet Karaca, Mehmet Baransu, Gültekin Avcı ve 30 gazetecin, sırf yaptıkları haberden ötürü Silivri zindanlarında olmasının, ülkedeki basın özgürlüğünün hangi noktada olduğunu açık şekilde gösterdiğini kaydeden Çakmak, Uğur Mumcu gibi araştırmacı ve bilge gazetecilerin kolay yetişmediğini, Mumcu'nun katillerinin 23 yıldır bulunamamasının da üzüntü verici olduğunu ifade etti.

Mumcu'nun bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmayacağını söylediğini hatırlatan Çakmak, "Bir ülkede basın özgürlüğü olmadan demokrasi olmaz. Bugün ileri demokrasi diyenler ülkeyi basın özgürlüğü noktasında 149 sıraya getirmiştir. Siyasi iktidar, kendisi gibi düşünmeyen her sesi susturmuştur. Bugün televizyon kanallarının uydudan frekanslarının niçin iptal edildiğini daha iyi anlıyoruz. İktidar, kendisini eleştiren hiç bir sese tahammül göstermemektedir. Cezaevindeki gazetecilerin serbest bırakılmasını istiyoruz. Özgür basının üzerindeki baskıların kaldırılmasını istiyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Çakmak: İktidar, kendisini eleştiren hiç bir sese tahammül... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER