Çakmak: Özgecan'ın katillerine verilen ceza kadın cinayetlerine emsal olmalı

Çakmak: Özgecan'ın katillerine verilen ceza kadın cinayetlerine emsal olmalı

Demokratik Sol Parti(DSP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, Özgecan cinayeti katillerine mahkemenin iyi hal indirimi yapmadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası vermesinin kadın cinayetleri mahkemelerinde emsal teşkil etmesi gerektiğini söyledi.

DSP İlçe Başkanı Çakmak, 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı'nın verilmesinin 81 yıl dönümünde yaptığı açıklamada, 2015 yılın ilk 10 ayında 312 kadının hunharca katledilmesinin utanç verici bir durum olduğunu kaydetti.

Katledilen 69 kadının çocuklarının gözü önünde katledilmesinin daha da korkutucu bir durum olduğunu belirten Çakmak, çocukların belleklerinde yer alan bu üzücü olayların bir ömür boyu silinemeyeceği için hayatlarında travmalarına neden olacağını ifade etti.

13 yıllık AK Parti iktidarı döneminde kadın cinayetlerinin yüzde 1400 arttığına dikkat çeken Çakmak, "Toplumun mayası ana çekirdeğini oluşturan annelerin bugün şiddete bağlı hayatlarını kaybetmesi milletçe yüreğimizi kanatan bir yara. Ülkemizde insanın insanlığından utandıracak cinayetleri haberlerini okuyarak tüylerimiz ürperiyor. Bu vahşi cinayetlerden biri de Mersin Tarsus'ta bir üniversite öğrencisi olan Özgecan cinayetiydi. Mahkeme Özgecan cinayetinde kadın cinayetlerinde örnek teşkil edecek bir karara imza attı. Özgecan'ın katillerine ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Bu karar tüm kadın cinayetlerine emsal olmalı. Katil mahkemede kravat taksa da takım elbise giyse de katildir." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Çakmak: Özgecan'ın katillerine verilen ceza kadın cinayetlerine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER