Çalışma Bakanı Soylu: Her bir kuruşun hesabını yapmalıyız

Çalışma Bakanı Soylu: Her bir kuruşun hesabını yapmalıyız

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, devlet olarak gelir ve gider dengesinin iyi bir şekilde koordine edilmesi gerektiğini belirtti. Soylu, "Her bir kuruşun hesabını yapmalıyız. Ne çok bonkör olabiliriz ne de çok cimri bir şekilde davranabiliriz. Optimum dengeli bir anlayışı dengeli bir hesaplama yöntemini ortaya koymalıyız." dedi.

Süleyman Soylu, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı Genel Kurulu'na katıldı. Kurulun açılış konuşmasını yapan Soylu, Türkiye'de sağlıktan ulaşıma, emniyetten adalete, kadar pek çok alanda reforma gidildiğine işaret etti. En önemli reformun sosyal güvenlik alanında yapıldığını dile getirdi.

Devlet olarak gelir ve gider dengesinin iyi bir şekilde koordine edilmesi gerektiğini vurgulayan Soylu, şunları söyledi:

"Sosyal güvenlik sistemi hem insanlarımızın yarına ait umutlarının gelecekten duydukları endişelerinin bir arada olma arzularının ve sosyal güvenlik sistemindeki dengenin gelecek nesillerimize bırakabileceğimiz yükün olumlu ve olumsuzlukların bir sonucu olduğunu belirtmek isterim. Burada oluşturacağımız gelir-gider dengesi buradan oluşacak ve ülkemizin kalkınmasını ve istihdam politikalarını rahatlatacak sonuçlar gelecek Türkiye' mizin çok rahat bir şekilde adım atmasını planlanmasını ve hedeflerine ulaşmasını temin edecektir. SGK olarak büyük bir sorumluluğumuz var. Bu memlekette çok büyük bir sorumluluğumuz var. Başarıyla bugüne kadar buraya getirdik ama bugünden sonra getirmekle mükellefiz. Eğer çalıştırdığımız insanların devlet olarak hesabımızı iyi yapmaz gelir ve giderimizi iyi ayarlamaz aktif-pasif dengemizi iyi bir şekilde koordine etmezsek 20. yüzyılın sonundaki gibi farklı tablolar karşı karşıya kalmamız mukadderdir. Onun için geldiğimiz bu noktayı iyi değerlendirmeliyiz."

"BİZİM İNSANIMIZ HER ŞEYİN İYİSİNE LAYIKTIR"

SGK'nın en temel sorumluluklarından bir tanesinin hizmet memnuniyet oranının her geçen gün artmasını sağlamak olduğunu belirten Soylu, "Bizim insanımız her şeyin iyisine layıktır." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, şöyle devam etti:

"Niçin otel konforunda hastane odaları ile beraber insanımızın memnuniyetini arttırmak için gayret sarf ediyoruz. Niçin alo 170 gibi neredeyse 35 milyon insana sorduğu sorunun her türlü cevabını iletebilme fırsatını elde etmiş bir sistemin daha iyi bir noktaya ulaşabilmesi için gayret sarf ediyoruz. Bizim insanımız her şeyin iyisine layıktır. Biz bunu gerçekleştirmekle mükellefiz. Siyasi sorumluluğumuz bürokratik sorumluluğumuz işçi ve işveren temsilcilerinin sorumluluğu ve bütün paydaşlarımızın sorumluluğu aynıdır. Bu sorumluluk bizim farklı alanlardaki sorumluluklarımız değildir. Her bir kuruşun hesabını yapmalıyız. Ne çok bonkör olabiliriz ne de çok cimri bir şekilde davranabiliriz. Optimum dengeli bir anlayışı dengeli bir hesaplama yöntemini ortaya koymalıyız."

SGK Başkan Vekili Cevdet Ceylan ise kurum personellerinin önemli sıkıntılarının olduğunu kaydetti. Ceylan, "önemli mali sıkıntılar var ve personel sıkıntısı var. Bakanımıza bunları arz ettik. Kendisinin bu konuda bize destek vereceğinden hiç şüphemiz yok o yönüyle gönlümüz ferah." şeklinde konuştu.
CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER