Cameron, Romanya Cumhurbaşkanı ile görüştü

Cameron, Romanya Cumhurbaşkanı ile görüştü

Resmi ziyaret kapsamında Romanya'da bulunan İngiltere Başbakanı David Cameron, Cumhurbaşkanı Klaus İohannis ile bir araya geldi.

16 yıl aradan sonra Romanya'ya gelen ilk İngiltere başbakanı olan Cameron, Romanya Cumhurbaşkanı ile ikili ilişkileri ve mülteci sorununu görüştü. Görüşmeden sonra açıklamada bulunan İohannis, "16 yıl aradan sonra gerçekleşen ziyarette Sayın Cameron ile ikili ilişkilerimizi, İngiltere'de yaşayan Romen vatandaşlarımızın vergi düzenlemesini ve göçmen sorunu ile ilgili fikir alışverişinde bulunduk. Ayrıca 40 gün önce yaşanan yangın faciasında yaralanan kişilere İngiltere'deki hastanelerde tedavi için yaptığı yardımları nedeniyle Sayın Camero'na çok teşekkür ederim ." dedi.

Bu yüzyılda Romanya'ya gelen ilk İngiltere başbakanı olduğu için sevindiğini bildiren Cameron ise açıklamasında, "Romanya'da Başbakan Ciolo? ve Cumhurbaşkanı İohannis ile yararlı görüşmeler gerçekleştirdim. İkili ilişkiler göçmen sorunu ve Avrupa birliği ile ilgili fikir alışverişinde bulundum. Umarım yeni bir başbakan ziyareti için başka bir 16 yıl geçmez." dedi.

David Cameron, Romanya Başbakanı Dacian Ciolo? ile de bir araya gelmişti.

CİHAN
<< Önceki Haber Cameron, Romanya Cumhurbaşkanı ile görüştü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER