Cami kapatan Vali dualarla Burger King açmış

Cami kapatan Kütahya Valisi Şerif Yılmaz'ın, Tokat Valisi olduğu dönemde Burger King şubesinin açılışını dualarla yaptığı öne sürüldü.

Cami kapatan Vali dualarla Burger King açmış

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, geçtiğimiz hafta 36 yıldır Diyanet'in imam atadığı ve Kütahya Müftülüğü'ne bağlı olarak vatandaşa hizmet veren Hüda Rabbim Camii'ni 'Orada İsrail uşaklığı öğretiliyor' diyerek kapattığını kameralar önünde söylemişti.

Daha önce kendisinin de teravih namazı kıldığı camiyi kapatan Vali Yılmaz, gelen tepkiler üzerine “Ben cami kapatmadım, ruhsatsız olduğu için yurt kapattım.” diyerek savunmaya çalışmıştı.

BURGER KİNG'İ DUALARLA  AÇMIŞ

Zaman'ın haberine göre 'Orada İsrail uşaklığı öğretiliyor' diyerek cami kapatan valinin skandal sözlerinin üzerinden henüz 10 gün geçmeden fast food zinciri Burger King'in şubesinin dualarla açılışını yaptığını gösteren fotoğraf sosyal medyada gündem oldu. Tokat Valisi olduğu dönemde açılışını yaptığı Burger King fotoğrafları üzerine birçok yorum yapıldı.


İşte dikkat çeken bazı yorumlar:







AKP DÖNEMİNDE 'CAMİ KAPATAN' VALİ OLARAK TARİHE GEÇTİ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kütahya'da Cuma namazı için gittiği Ulu Camii'nde namaz çıkışı gurbetçi vatandaş Mevlüt Dönmez'in "Sayın bakanım, Kütahya'da 36 yıllık camiyi neden kapattınız? Ben Kur'an okumayı orada öğrendim." sorusu ile karşılaştı. Bunun üzerine soruya Kütahya Valisi Şerif Yılmaz skandal bir cevap verdi.

Vali Yılmaz, "Kapatılan camide İsrail uşaklığı öğretiliyor, ben kapattım." ifadesiyle AKP hükemeti döneminde 'Cami kapatan vali' olarak tarihe geçti.

Bakana yöneltilen soruya, bakanın sözünü keserek cevap veren ve vatandaşı korkuturcasına parmak sallayan Kütahya Valisi Şerif Yılmaz'ın 'Ona söyleyin' cümlesinden de kimi kasteddiği anlaşılamamıştı. Vali Yılmaz gelen tepkiler üzerine 36 yıldır Diyanet'in imam atadığı müftülüğe bağlı caminin 'yurt' olduğunu iddia ederek kendisini savunmaya çalıştı.
<< Önceki Haber Cami kapatan Vali dualarla Burger King açmış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER