Çanakkale Boğazı'nda karaya oturan gemiyi kurtarma çalışması yapılıyor

Çanakkale Boğazı'nda karaya oturan gemiyi kurtarma çalışması yapılıyor

Çanakkale Boğazı'nda gece karaya oturan kuru yük gemisi Gibraltar bayraklı 'Schillig' için sualtı kontrolü yapıldıktan sonra kurtarma çalışması başlayacak.

Kuru yük gemisi Romanya'nın Constanta Limanı'ndan Fas'ın Casablanca Limanı'na gittiği sırada gece saat 02.00 sıralarında dümen arızası nedeniyle Kepez Beldesi Dalyan Burnu mevkinde karaya oturdu. 86 metre uzunluğunda ve 3 bin 194 groston ağırlığındaki kuru yük gemisi 'Schillig' kara noktasına 10 metre kala durabildi.

Gemi için kurtarma çalışmasından önce sörvey kontrolü yapılmaya başlandı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait dalgıçlar, geminin karaya oturduğu noktada dalış gerçekleştirerek, geminin karaya oturduktan sonra su kesiminde bir hasar meydana gelip gelmediğini kontrol edilecek. Gemi kaptanı kendi imkanlarıyla kurtulmayı denemek ister ve Liman Başkanlığı da izin verirse çalışma başlatılacak. Kendi imkanları ile kurtulamaması durumunda kuru yük gemisi Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait römorkörler tarafından çekilerek kurtarılacak.

CİHAN
<< Önceki Haber Çanakkale Boğazı'nda karaya oturan gemiyi kurtarma çalışması... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER