Çankaya Belediyesi'nden 'kadın istihdamı ve eşitliği' sunumu


Çankaya Belediyesi, Fransa Kalkınma Ajansı'nın ev sahipliğinde düzenlenen programda toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın istihdamını konu alan bir sunum gerçekleştirdi.

Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) tarafından İstanbul'da düzenlenen "Kadınların Saygın İşlere Katılımı ve Çocuk Bakım Hizmetleri: Fransa'dan ve Türkiye'den Görüşler" konulu seminerde, iyi uygulama örneklerine dair sunum yapan Çankaya Belediyesi, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadın istihdamı ve kadın istihdamını kolaylaştıran projelerini anlattı.

Seminere, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı Okulöncesi Hizmetleri Genel Müdürlüğü gibi bakanlıklar ve bağlı kuruluşların yanı sıra üniversiteler, araştırma kurumları, sivil toplum örgütleri de katıldı. Seminere ayrıca Fransa Ulusal Aile Fonu (CNAF), Strasbourg Şehir Konseyi, Paris Şehir Konseyi, Fransa Ulusal Erken Çocukluk Dönemi Birlikleri Federasyonu ve Fransız İşyeri Kreşleri Federasyonu gibi uluslararası kuruluşlar da temsilci ve katılımcı gönderdi.

KREŞ HİZMETLERİ VE EŞİTLİKÇİ İSTİHDAM

Fransa ve Türkiye açısından kadın istihdamını kolaylaştırıcı uygulamaların kıyaslandığı ve deneyim paylaşımının yapıldığı seminerde Çankaya Belediyesi, 'Fransa ve Türkiye'de Çocuk Bakım Hizmetlerinin Sağlanması – Yerel Yönetimlerin Sunduğu Hizmetler' kategorisinde sunum yaptı. İki gün ve beş oturumda gerçekleştirilen seminerin ağırlık noktası kadınların istihdama katılımının ve bunun sürdürülmesinin önündeki kritik engellerin incelenmesi ve bu engellerin kaldırılması konusunda atılabilecek adımlara ilişkin deneyim paylaşımları oldu.

'Çalışma Yaşamında Kadınlar: Bugün ve Gelecek, Fırsat Eşitliği Modeli (FEM), Sosyal Bakım Hizmetlerine Yapılan Kamu Yatırımlarının İstihdam, Cinsiyet Eşitliği ve Fakirlik Üzerindeki Etkileri: Türkiye'deki Durum' gibi başlıkların değerlendirildiği seminerde ayrıca özel işletmelerden gelen temsilcilerin, çalışanlarıyla yaşadıkları deneyimler de aktarıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Çankaya Belediyesi'nden 'kadın istihdamı ve eşitliği' sunumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER