Cansu Kaya'nın ikinci duruşmasında 'haber' tartışması


Muğla'da kaybolduktan üç gün sonra kanalda cesedi bulunan 18 yaşındaki Cansu Kaya'nın katledilmesiyle ilgili ikinci duruşma Fethiye Adliyesi'nde görüldü. Duruşmada, ilk duruşmada dinlenmeyen iki tanık dinlenirken, mahkemeye bazı basın yayın organlarında çıkan baba Osman Kaya'nın "kızımın katili dışarıda" sözlerinden oluşan haberler damgasını vurdu. Sanıklar N.D. ve M.P.Ç.'nin avukatları babanın bu sözlerini mahkemeye delil olarak sundu. Cansu Kaya'nın babası Osman Kaya ise haberi avukatların yaptırdığını ileri sürerek. avukatlar hakkında dava açılmasını istedi.

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Mahallesi'nde bir restoranda garson olarak çalışan Cansu Kaya, geçtiğimiz 14 Haziran tarihinde ortadan kaybolmuş 3 gün sonra Dalyan kanalı Çandır geçişi mevkiinde su üzerinde cesedi bulunmuştu. Üzerinde sadece iç çamaşırları olan Kaya'ya yapılan ilk otopside, cinsel istismar bulgularına rastlanılmıştı. Olayın ardından yapılan kapsamlı soruşturma sonrasında Kaya'nın katil zanlısı olarak N.D. ve lise öğrencisi M.P.Ç. tutuklanmıştı.

N.D. ve M.P.Ç. hakkında 'kasten öldürme, cinsel saldırı, cinsel istismar ve kişilik haklarından yoksun kılma' suçlarından ömürboyu hapis istemiyle Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ikinci duruşması yapıldı. 1 Eylül'de görülen davanın ilk duruşmasına katılmayan tanık Aydoğan Yıldız ile Salih Akkuş'un ifadeleri dinlendi. Emniyet güçlerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasına tutuklu sanıklar, P.Ç. ve N.D., öldürülen Kaya'nın babası Osman, annesi Güler, ablası Burcu Kaya, tarafların avukatları ile İstanbul, İzmir ve Muğla'daki Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcileri katıldı.

"CANSU İŞTEN ÇIKTIKTAN SONRA BİR KADIN ONU ARIYORDU"

Mahkemede tanık olarak dinlenen Tarık Aydoğan, Cansu Kaya ile 4 ay önce tanıştığını söylerken, olay gecesi 23.00 ile 00.00 arasında Cansu'nun telefonla görüştüğünü gördüğünü belirtti. Cansu'nun durumunda bir anormallik fark etmediğini anlatan Aydoğan, Cansu'nun telefonla görüştüğü kişinin geceyi teknede geçireceğini söylediğini hatırladığını ifade etti. Aydoğan gece 01.00 sularında bir kadının işyerine gelerek Cansu'yu sorduğunu, kendisinin de işi bittikten sonra Cansu'nun işyerinden ayrıldığını söylediğini anlattığı ifadesinde, zanlıları da ilk defa gördüğünü daha önceden tanımadığını kaydetti.

"SANIK M.P.Ç'NİN KARNINDA TIRNAK İZİ GÖRDÜM"

Bir diğer tanık olan Salih Akkuş da sanık M.P.Ç ve Salih adında bir kişiyle staj sırasında tanıştığını ve aynı otelde kaldıklarını söyledi. Olayın olduğu gece uyuduklarını ve sabaha karşı kapı açılma sesi duyduğunu belirten Akkuş, "M.P.Ç. tutuklanacağı gün yemekhanenin arka tarafında oturuyorduk. Kilodan dolayı bir muhabbet geçti aramızda ve M.P.Ç. benim de göbeğim var diyerek tişörtünü kaldırıp indirdi. O sırada M.P.Ç.'nin göbeğinde tırnak izine benzer izler gördüm." dedi.

"KARNIMDAKİ İZLER TIRNAK İZİ DEĞİL HIZLI KİLO VERİP ALMANIN BELİRTİLERİ"

Mahkeme başkanının talebi üzerine göbeğindeki izleri gösteren P.Ç., daha önce zayıf olduğunu ancak geçirdiği ameliyattan sonra hızlı kilo almaya bağlı vücudunda çatlaklar ve izler oluştuğunu söyledi.

BABANIN RÖPORTAJI DELİL OLARAK SUNULDU

Duruşmanın devamında söz alan sanık avukatları, söz konusu davayı üstlendikleri için kamuoyu tarafından üzerlerinde kendi aileleri de olmak üzere bir baskı olduğunu, sanıkların suçsuz olduklarını kanıtlayan delilleri gördükten sonra davayı aldıklarını ifade ettiler. Sanık avukatları, bir internet sitesi haberinde Cansu Kaya'nın babası Osman Kaya'nın "asıl suçlular dışarıda" ifadesinin yer aldığı haber metnini mahkeme heyetine sundu. Mahkemeye heyetinden söz alan Kaya, haberin yalan olduğunu ve her gün kendisini birçok gazetecinin arayarak olayla ilgili sorular sorduğunu anlattı.

Kendisini gazeteci olarak tanıtan bir kişinin bu cinayetin 2 kişi tarafından işlenemeyeceğini söylediğini hatırlatan Kaya, bu haberin sanık avukatları tarafından yaptırıldığını ileri sürerek, avukatlardan davacı olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti, duruşmayı, sanıkların tutukluluk halinin devamına, dosyadaki eksiklerin tamamlanması için de 4 Aralık tarihine erteledi. CİHAN
<< Önceki Haber Cansu Kaya'nın ikinci duruşmasında 'haber' tartışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER