Cansu Kaya'nın katil zanlıları tutuklandı


Muğla'nın Ortaca ilçesinde, kaybolduktan üç gün sonra kanalda cesedi bulunan 18 yaşındaki Cansu Kaya'nın katil zanlıları N.D. (24) ve M.P.C. (17), tutuklanarak Fethiye T Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Kaya, garson olarak çalıştığı restorandan, 14 Haziran 2015 Pazar günü mesaiden sonra ayrıldı. Dalyan Mahallesi'nde kaldığı apart otele gitmeyen Kaya'ya cep telefonundan da ulaşamayan yakınları, meraklanıp aramaya başladı. Jandarma ve polise de durumu bildiren yakınları kayıp ihbarında bulundu. Arama çalışmalarında Cansu Kaya, Çandır Geçişi mevkisindeki su kenarında ölü olarak bulundu. Üzerinde sadece iç çamaşırı olan Kaya'nın otopsisinde, tecavüze uğradığı ve suda boğulduğu belirlendi. Jandarma, cinayetin aydınlatılması için beş kişilik özel ekip kurdu. Ekibin çalışmaları sonucunda Dalyan Mahallesi'ndeki işyeri ve mobese kameralarının kayıtları incelendi. Son olarak ablası Burcu Kaya ile kaybolduğu gün saat 23.00 ile 23.30 arasında telefon görüşmesi yapan ve yatacağını söyleyip telefonunu kapatan Cansu Kaya'nın, güvenlik kameraları görüntülerine göre birkaç saat sonra Dalyan'daki restoranda garson N.D. ve lise öğrencisi M.P.C. ile birlikte Maraş Mahallesi, Sağlık Ocağı Sokağı'nda yürürken görüldü. Bunun üzerine iki zanlı gözaltına alındı. Teknik incelemede de Cansu Kaya'nın, cep telefonuyla 01.20 ile 02.00 saatleri arasında görüşme yaptığı da belirlendi. Yakalandıkları gün ile bir sonraki gün çelişkili ifadeler veren iki zanlı, iki minibüsle dün saat 14.00'te adliyeye sevk edildi. Adliye önünde bekleyen öfkeli kalabalığın saldırdığı iki zanlı, güçlükle içeriye sokulabildi. Yaklaşık 250 kişi, saat 01.00 sıralarında çarşı içinde toplandı. Adliyeye doğru yürüyen grubun önüne polis geçti. "Cansu'nun katillerini bize verin." ve "Zanlıları koruyorsunuz, sivilleri korumuyorsunuz." sloganları atan grubun dağılması istendi. Zanlıları isteyen ve dağılmamakta direnen gruba polis, cop ve biber gazıyla müdahale etti. Bunun üzerine gruptakiler sokak aralarına dağıldı. Gözaltına alınan 10 kişi, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

İki katil zanlısı ise savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle 21.30'da nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Saat 01.30'a kadar hakim karşısında kalan zanlılar, tutuklanarak Fethiye T Tipi Cezaevi'ne gönderildi. Cinayet zanlılarından N.D.'nin, Cansu Kaya'nın cesedinin bulunduğu gün arama çalışmalarına katılan grubun içinde yer aldığı da öğrenildi.

Muğla Valiliği, konuyla ilgiyi yaptığı yazılı açıklamada, özel ekip tarafından ölüm sebebiyle ilgili bütün ihtimaller gözönünde bulundurularak geniş çaplı bir araştırma ve soruşturma yapıldığı belirtildi. Olayın aydınlatılması için adli ve idari takibin devam ettiği bildirilen açıklamada, "Soruşturma, üç cumhuriyet savcısı tarafından yürütülmektedir. Yapılan çalışmalar neticesinde sanık 1998 doğumlu çocuk M.P.Ç. ve sanık 1990 doğumlu N.D., 20.06.2015 tarihinde gece mahkeme kararıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmişlerdir. Maktul Cansu Kaya'nın gerçek ölüm sebebi, kesin adli tıp raporunun sonuçlanmasının ardından belli olacaktır. Ayrıca Ortaca Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Cansu Kaya'nın ölümüyle ilgili soruşturma genişletileceğinden, soruşturmanın gizli olarak yürütülmesine, şüphelinin, şüpheli müdafiinin ve şikayetçilerin dosyadan örnek almaları hususunun CMK'nın 153/2a-1 ve 153/2 maddeleri uyarınca kısıtlanması kararı da alınmıştır. Konuyla ilgili adli soruşturma titizlikle devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi. CİHAN
<< Önceki Haber Cansu Kaya'nın katil zanlıları tutuklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER