Cansu Kaya'nın otopsisinde zanlıların izlerine rastlandı


Muğla'nın Ortaca ilçesinde sulama kanalında ölü bulunan 18 yaşındaki Cansu Kaya'nın otopsi raporunda gözaltına alınan N.D. ve M.P.Ç'ye ait meni izlerine rastlandığı ortaya çıktı.

Cansu Kaya, garson olarak çalıştığı restorandan, 14 Haziran 2015 Pazar günü mesaiden sonra ayrıldı. Dalyan Mahallesi'nde kaldığı apart otele gitmeyen Kaya'ya cep telefonundan da ulaşamayan yakınları, meraklanıp aramaya başladı. Jandarma ve polise de durumu bildiren yakınları kayıp ihbarında bulundu. Arama çalışmalarında Cansu Kaya, Çandır Geçişi mevkisindeki su kenarında ölü olarak bulundu. Üzerinde sadece iç çamaşırı olan Kaya'nın otopsisinde, tecavüze uğradığı ve suda boğulduğu belirlendi.

Evinin önüne götürülen Cansu Kaya, önceki gün cenaze namazının ardından mahalle mezarlığında toprağa verildi. Yaşanan olayın ardından jandarma cinayetin aydınlatılması için 5 kişilik özel ekip kurdu. Özel ekibin çalışmaları sonrasında Cansu Kaya'nın erkek arkadaşı U.D. (24), N.D.(24) ve M.P.Ç.(17) jandarma tarafından gözaltına alındı. Çapraz sorguya alınan zanlılardan N.D. ilk ifadesinde, "M.P.C. gece suya atladı, arkasından da Cansu atladı. Cansu sudan çıkmadı. Boğulduğunu anladık. Korktuk ve olay yerinden kaçtık. Cansu'nun elbiselerini ve çantasını başka bir yere götürüp yaktık." dedi.

M.P.Ç. ise "Su kanalı etrafında şakalaşırken Cansu kazayla kanala düştü ve boğuldu. Bizde korkup kaçtık. Cinsel bir saldırı da bulunmadık. Cansu'yu öldürmedik." dediği öğrenildi.

Cansu Kaya'nın ölümüyle ilgili gözaltına alınan M.P.Ç.(17) ve N.D.'in (24) suçlarını itiraf etmesinin ardından, bugün de Muğla Adli Tıp Kurumu'ndan otopsi raporu açıklandı. Raporda zanlılara ait meni izlerine rastlandığı belirtildi. Cansu'nun tecavüze uğradıktan sonra boğularak öldürüldüğü ve daha sonra kanala atıldığı kaydedildi.

Cansu Kaya cinayetiyle ilgili olarak gözaltına alınan ve daha sonra suçunu itiraf eden zanlılardan N.D.'in, dikkatleri başka yöne çekmek için önceki gün dalgıç polislerin katılımıyla Dalyan Kanalı'nda yapılan arama çalışmalarına katıldığı ortaya çıktı.

Olayın ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu Cansu Kaya'nın ailesini telefonla arayarak taziyelerini iletti.

Baba Osman Kaya da yaşanan olayların ardından yaptığı açıklamada, "Avukatımız, Muğla Adli Tıp Kurumundan gelen otopsi raporunu bize açıkladı. Gelen rapor acımızı daha da artırdı. Biz ailecek perişan olduk. Katillerin en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyoruz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Cansu Kaya'nın otopsisinde zanlıların izlerine rastlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER