Casio'dan 30 gün pil ömrü sunan akıllı saat


Casio, ilk android tabanlı akıllı saatini CES 2016'da tanıttı. Casio'nun özellikle spor yaparken kullanıcısına büyük kolaylık sağlayan akıllı saati, 30 gün pil ömrü sunuyor.

Japonya'nın dünyaca ünlü saat markası Casio akıllı saat piyasasında geri kalmak istemedi. Japon firması, ABD'nin Las Vegas şehrindeki teknoloji fuarı CES 2016'da, Casio Smart Outdoor Watch adlı saatini tanıttı. İlk android tabanlı akıllı saatini duyuran Casio'nun cihazı, 30 günlük pil ömrüyle benzerlerinden ayrılıyor. Ekran sürekli açıkkenise 1 ila 3 gün arası kullanım ömrü sunuyor. 50 metre derinliğe kadar su geçirmeme özelliği ile dikkat çeken Casio WSD-F10, gelen çağrı ve mesajlar başta olmak üzere üçüncü parti uygulamaların bildirimlerini de gösterebilecek.

Saatte çift katmanlı LCD ekran kullanılıyor. Renksiz ekran katmanı standart saat işlevini sunan cihazın, akıllı saat özelliği sunan ekranı kapatıldığında ise pil ömrü 30 güne kadar çıkabiliyor.

Akıllı saatle mesaj, e-posta bildirimleri alınabiliyor. Yön, basınç, yükseklik gibi değerleri hesaplayabilen Casio'nun yeni akıllı saati, yürürken, koşarken, bisikletle giderken ve hatta balık tutarken kaydettiği değerlerle kullanıcısını sevindiriyor.

Android Wear uygulamalarını da destekleyen akıllı saat, böylelikle akıllı telefonla da kaydedilen değerleri eşitlemeyi sağlıyor. Aynı zamanda Casio WSD-F10, Bluetooth 4.1 ve WiFi ile özelliklerine sahip. 300x320 çözünürlüğünde 1.3 inçlik bir ekrana sahip akıllı saatin turuncu, siyah, kırmızı ve yeşil seçenekleri bulunuyor.

Bahar aylarında satışa sunulması planlanan Casio WSD-F10, Japonya ve ABD'de 500 dolardan satışa sunulacak. Türkiye'deki fiyatının ne olacağı ve ne zaman satılacağına dair ise herhangi açıklama yapılmadı. CİHAN
<< Önceki Haber Casio'dan 30 gün pil ömrü sunan akıllı saat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER