Çavuşoğlu, mevkidaşı Memmedyarov ile görüştü


Resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, mevkidaşı Elmar Memmedyarov ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu, iki ülke arasındaki ekonomik ve siyasi işbirliğine vurgu yaptı. Çavuşoğlu, "Azerbaycan'la Türkiye arasında her alanda, ilişkilerimiz mükemmel düzeyde. Birbirimizi bağlayan projeler gerçekleştiriyoruz. TANAP konusunda hiç bir sıkıntı yok. Bütün adımları zamanında atıyoruz. Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattında yine önemli bir aşamaya geldik. En kısa sürede tamamlayacağız. Ama hedefimiz sadece Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projesi değil. Buradan Çin'e kadar gidecek güzergahta Azerbaycan ve Türkiye önemli rol oynayacaktır. " dedi.

Bölgedeki gelişmelerde Azerbaycan ve Türkiye'nin önemli bir rol oynadığını savunan Çavuşoğlu, Aralık ayında Gürcistan'da üçlü toplantı gerçekleştirecekleri bilgisini verdi. Azerbaycan'ı her konuda desteklediklerini ifade eden Bakan Çavuşoğlu, "Özellikle Karabağ meselesinde her zaman kardeş Azerbaycan'ın yanındayız. Mink grubunu daha aktif olması konusunda da yapıcı bir şekilde eleştirerek katkı sağlamaya çalışıyoruz. " dedi.

Bakü-Tiflis-Kars projesinin bölge için önem arz ettiğini bildiren Elmar Memmedyarov ise, ilişkileri daha da geliştirmek arzusunda olduklarını söyledi. Memmedarov, Aralık ayında Gürcistan'da üçlü görüşme gerçekleştirerek bölge için önemli olan projeler konusunda fikir alışverişinde bulunacaklarını kaydetti.
CİHAN
<< Önceki Haber Çavuşoğlu, mevkidaşı Memmedyarov ile görüştü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER