Caz ve şiir Urla'da


Uzun yıllardır yurtdışında yaşayan caz sanatçısı Senem Diyici ve İzmirli şair Halim Yazıcı'yı, caz sevgisi bir araya getirdi. Türk müziğini caz yorumuyla tüm dünyaya dinleten ve kısa bir süre önce İzmir'e yerleşen Diyici, caz temalı şiirleri ve çıkardığı Caz Kedisi Dergisi ile tanınan Halim Yazıcı ile 'Caz Kedisi Project' adında bir 'müzikli şiir' gösterisi hazırladı. 1 Nisan'daki ilk performans, Urla Yorgo Seferis Art Gallery'de gerçekleştirilecek.

İzmirli şair Halim Yazıcı sıkı hayranlarından olduğu müzisyen Senem Diyici ile farklı bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. Caza özel ilgisi olan Şair, kısa bir süre önce İzmir'e yerleşen Senem Diyici ile tanışınca iki sanatçı 'Caz Kedisi Project' adlı bir müzikli şiir gösterisi hazırladı. Diyici'nin doğaçlama olarak seslendirip, vurmalı çalgılarla eşlik edeceği halk türkülerinden klasik Türk musikisine kadar uzanan caz formundaki müziğine Halim Yazıcı da kendi şiirleri ile eşlik edecek.

Yayın hayatına Nisan 2015'de başlayan 'Caz Kedisi' adında bir şiir ve müzik dergisi çıkaran, 'Beyaz Caz Sokağı' adlı iki toplu şiir kitabı olan Yazıcı, "Senem Diyici'yi uzun yıllardır takip ederim, plaklarını alıp dinlemişliğim çoktur. Kendisinin İzmir'e yerleştiğinden haberim yoktu. Onun da yayınladığım Caz Kedisi dergisi ve caz temalı şiirlerim ilgisini çekmiş. Biz, birbirlerine hayran iki sanatçı, aynı şehirde yaşadığımızdan haberimiz yokken tesadüfen tanıştık ve çok sevindik. Hem iyi dost olduk, hem de ortak bir proje ürettik. 'Müzikli şiir' diye nitelendirdiğimiz bu özgün program daha şimdiden caz ve şiir severlerden büyük ilgi gördü" dedi.

İlki 1 Nisan saat 20.00'de Urla'daki Yorgo Seferis Art Gallery'de Caz Kedisi Project'in ilk dinletisi gerçekleştirilecek. Projeyi Marmaris, Kuşadası, İstanbul'daki diğer programlarla geniş bir zaman dilimine yaymayı hedeflediklerini dile getiren Senem Diyici ise şunları söyledi; "Yaşadığımız zor günlerin umutla, müzikle, edebiyatla birbirimize kenetlenerek ve üreterek aşılacağını düşünüyoruz. Ticari kaygıdan uzak, gerçekten hepimizin çok güzel vakit geçireceğine inandığımız müziğin enerjisiyle, şiirin naifliğini buluşturacağımız bu projede yer almak, hem bize hem de dinleyicilerimize iyi gelecek." CİHAN
<< Önceki Haber Caz ve şiir Urla'da Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER