Ceyda Karan: O vakit 'yaşasın antiemperyalist ümmetçiler'...

Ceyda Karan: O vakit 'yaşasın antiemperyalist ümmetçiler'...

Türkiye’yi yöneten siyasal İslamcı heyetin “dış güçler”, “antiemperyalizm” palavraları buraya kadar... Parti kongrelerini “Davamız, davamız” nidasıyla müsamereye çevirenler şimdi Suriye’yi NATO şemsiyesi altında bombalatma hesabında. Bundan Suriye’nin kuzeyinde şeriat için savaşan “ideolojik kardeşleri” faydalanacak sanırlar.

***

Hesapları ABD/NATO eliyle Halep’in fethi... Şam’daki Emevi camiinde namaz kılamadılar, müsamerelerinde bu kez “Osmanlı yadigârı Halep’i aldık” diye inletecekler salonu. Şimdiden medyalarında “Halep 82. Vilayet” başlıkları atılması bundan. Bu uğurda paylarına düşeni kapma gayretiyle İncirlik son kartını oynadılar. NATO ve Körfez ülkelerine de “gelin” çağrısı eşliğinde, yabancı güçlerin memlekete konuşlanması için pazarlığı ABD ile yapıyorlar. Elbette ortada binbir soru işareti var. 
1  Yazılı mutabakat henüz yokken malum şahıs “İncirlik’in kullanımının çerçevesi sınırlı olacak” buyurmuş. ABD’nin İncirlik heyecanı NATO’nun eski komutanı James Stavridis’in Foreign Policy’de yayımlanan “Her şey üs için” başlıklı makalesine yansımışken, kolay gelsin. 

<< Önceki Haber Ceyda Karan: O vakit 'yaşasın antiemperyalist ümmetçiler'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER