Cezaevinde bulunan sanatçı Seki: İki kitap yazdım, 10 beste yaptım


Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nde bulunan ünlü sanatçı Deniz Seki, cezaevinde iki kitap yazdığını ve 10 beste yaptığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Cezaevi Komisyon Sözcüsü Veli Ağbaba, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, İstanbul Milletvekilleri Gamze Akkuş İlgezdi, Zeynel Emre ve Mahmut Tanal Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nde ünlü sanatçı Deniz Seki ve yabancı uyruklu kadın mahkumlar ile görüştü.

CHP'li komisyon üyelerinin verdiği bilgiye göre, sanatçı Seki, cezaevinde yaptığı faaliyetleri anlattı. Cezaevinde bir şeyler yapmak istediğini söyleyen Seki, gitar kursu aldığını dile getirdi. Cezaevinde 16 kişilik koğuşta kaldığını ifade eden Seki, "Üreterek yaşıyorum. Üretmekten hayat buluyorum. Kimse ölmesin, memlekete bir şey olmasın, ben yatmaya razıyım." dedi. Seki, cezaevinde iki kitap yazdığını, 10 tane beste yaptığını aktardı. Seki, komisyon üyelerine şunları söyledi: "Cehennemde cenneti yaşıyoruz. Daha tahammülkarım, burada küçük şeylerden mutlu olunur, büyük şeylere karşı dağ gibi durulur. Niye buradayım diye düşünüyorum, tanımadığım kimselere dokunuyorum, kalplere giriyorum. Burada kendimi daha güvende hissediyorum."

Seki, cezaevindeki sıkıntılardan birisinin akşamları doktor olmaması olduğunu kaydetti.

CİHAN
<< Önceki Haber Cezaevinde bulunan sanatçı Seki: İki kitap yazdım, 10... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER