Cezaevindeki annesinin yanına alınmayan Miraz bebeğin gözyaşları

Türkiye Cezaevlerinde anneleriyle birlikte kalan 840 bebekten biri olan Miraz bebek, haftasonunu babasıyla dışarıda geçirdi. Tekrar cezaevine alınmayınca çığlıklara boğuldu…

Cezaevindeki annesinin yanına alınmayan Miraz bebeğin gözyaşları

Annesi ile birlikte Gebze Kadın Cezaevi’nde tutulan Miraz bebek, haftasonunu babasının yanında geçirdikten sonra resmi tatil olduğu gerekçesiyle annesinin yanına alınmayınca cezaevi kapısı önünde gözyaşlarına boğuldu.


 
Annesi Gülistan Diken Akbaba’yla birlikte Gebze Kadın Cezaevi’nde tutulan Miraz bebek, geçtiğimiz haftasonunu birlikte geçirmek üzere babası Cengiz Zaza Akbaba tarafından Cuma günü cezaevinden dışarı çıkarıldı. Bütün haftasonu oğlu ile birlikte zaman geçiren baba, Miraz bebeği yeniden annesinin yanına bırakmak üzere oğluyla bugün cezaevine gitti.

Eşi ile kapalı görüş gerçekleştiren Akbaba, görüş sonrasında çocuğu annesine bırakmak istedi. Ancak cezaevi görevlileri, resmi tatil olduğu gerekçesiyle çocuğu annesinin yanına alamayacaklarını söyledi.

Bu nedenle Miraz bebeğin baba ve annesi duruma itiraz ederek, cezaevi görevlileri ile tartıştı. Yaşananları aktaran baba Cengiz Akbaba, tartışma sırasında cezaevi görevlilerinin “Elimizden gelse bu görüşleri de yasaklayacağız” dediğini belirti.


İtirazlarına rağmen annesinin yanında kalmasına izin verilmeyince babası Miraz bebekle dışarı çıktı. Annesinin yanında kalmasına izin verilmeyen Miraz bebeğin gözyaşlarına boğulduğu anlar yakınları tarafından kaydedildi.



840 BEBEK VE YÜZLERCE ÇOCUK

Türkiye Cezaevlerinde kanunlara aykırı olmasına rağmen hamile ve bebekli yüzlerce kadın bulunuyor. Bazı hamile kadınlar bebeklerini bu nedenle kaybederken, bebekli annelerin çocuklarında da gelişim geriliği görülüyor. Tenkil Süreci’nde Hizmet Hareketi’ne yakın kadınlar ve Kürt hareketinden pekçok kadın bu durumla karşı karşıya kaldı. Aynı şekilde cezaevinde anneleriyle birlikte tutulan ilkokul yaşına gelmemiş çok sayıda çocuk da bulunuyor
<< Önceki Haber Cezaevindeki annesinin yanına alınmayan Miraz bebeğin... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER