Chedjou Galatasaraylıları çıldırttı!

Kamerunlu stoper, Rizespor maçında yaptığı 3 kritik hatada 3 golün yenmesine sebebiyet verdi.

Chedjou Galatasaraylıları çıldırttı!

Galatasaray’ın ligin geride kalan bölümünde Hakan Balta ile birlikte öne çıkan isimleri arasındaydı Aurelien Chedjou... Savunmadaki başarısı kadar 1 gol, 1 asistle hücuma da önemli destek veren Kamerunlu’ya dün gece adeta nazar değdi... 

Aslında dün gecenin sinyallerini Şampiyonlar Ligi’ndeki Benfica maçında da vermişti tecrübeli stoper. Benfica’nın attığı ilk golde yaptığı hatayla dikkat çeken Chedjou, Rize’de bu kez tamamen dağıldı. Kamerunlu oyuncunun yaptığı 3 kritik hata, Galatasaray’ın kalesine 3 gol olarak yansıdı.

İşte Chedjou’dan taşanlar:

1- DUBLE HATAYLA AÇILIŞ

Çıldırtan hatalar 45. dakikada başladı. Çaykur Rizespor’un frikik organizasyonunda topa vurulmadan önce hareketlenen ve daha pozisyonun başında Mehmet Akyüz’ün ofsayta düşmesini önleyen Chedjou daha sonra kalesine yöneldi. Kamerunlu, Mehmet’in ayağını neredeyse sıyıran topu çizgi üzerinde ıskalayınca Çaykur Rizespor 2-1 öne geçti! 

2- VATANDAŞINA ‘İKRAM’

Selçuk, Hakan Balta, Semih gibi 3 oyuncunun sakatlığına, Umut’un kırmızı kart görmesine karşın G.Saray 3 puana halen çok yakındı. Ancak 90+2’de sağ kanattan Orhan’ın yaptığı uzun mesafeli ortada Chedjou topu ıskalayınca Kweuke bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Kamerunlu, ‘vatandaşı’ Chedjou’nun ikramını affetmedi, skor 3-3’e geldi.

3- SON NOKTAYI KOYDU

Aurelien Chedjou’nun ‘kabus gecesi’ne son nokta 90+5’te konuldu. Sabri’nin sektirdiği topla hareketlenen Kweuke’yi karşılayan G.Saray’ın tecrübeli stoperi, çizgiye inen rakibinin orta yapmasına engel olamadı. Arkasındaki Denayer de ceza alanı içinde Chedjou’nun ‘uykusuna’ ortak olunca Rize 90+2’te 3-2 geride olduğu maçı 4-3 galip kapattı!

<< Önceki Haber Chedjou Galatasaraylıları çıldırttı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER