CHP Bursa milletvekillerinden Digiturk'e tepki

CHP Bursa milletvekillerinden Digiturk'e tepki

Digiturk yayın platformundan Samanyolu, Bugün, Samanyolu Haber, Kanaltürk, Irmak, Mehtap ve Yumurcak televizyonlarının çıkarılmasına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa milletvekillerinden tepki geldi.

CHP Milletvekili Orhan Sarıbal, Digitürk'teki bu anlayışın bir kesimin sesini kesmek olduğunu belirterek, "Siyasal iktidar kendi borazanlığını yapan bütün siyasal, sosyal, basın ne varsa bütün argümanları sonuna kadar kullanır ve destekler. Ama kendine muhalif en ufak bir sesi bile keser atar, ya bendensin ya yoksun, ya yayınını keser, ya içeri atar, ya tutuklar, ya da başına bela gelir. O yüzden mesele tamda budur insanların haber alma hakkına kimse müdahale edemez. Bu siyasal partide olsa edemez, başka bir kurum kuruluşta olsa edemez, insanların doğru bilgiye, güncel bilgiye ulaşma diye bir insanlık hakkı vardır. Yani bilgi edinme hakkı vardır. Bunu kesen kim olursa olsun karşısında olduğumuzu duyurmak istiyoruz. Bütün amaç 1 Kasım'a kadar kendisine muhalif olan bütün yapıları ya sindirmek, ya yok etmek, ya da bertaraf etmek. Temel anlayış budur, böyle bakmak lazım sürece." dedi.

Katıldıkları banka dosya paralarının geri ödenmesi ile ilgili bir programda konu ile ilgili Cihan Haber Ajansı'na açıklamada bulunan CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık da, "Haber alma özgürlüğü son derece önemli bir konu ve haber alma özgürlüğünün kısıtlanması çok büyük bir haksızlık. Diğer konularda olduğu gibi vatandaşların penceresinden bakınca hem medyanın korunması lazım, hem de vatandaşların haber alma özgürlüğünün kısıtlanmaması lazım." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber CHP Bursa milletvekillerinden Digiturk'e tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER