CHP Grup Başkanvekili Özel: Başbakana karşı AKP içinde bir operasyon var


CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AK Parti Grubuna "Recep Tayyip Erdoğan başbakanken; başka kimi ayakta alkışladınız?" diye sordu. O dönem Erdoğan dışında ayakta alkışlanan ve karşılanan kimsenin olmadığını hatırlatan Özel, "Zeyit Aslan'ı ayakta alkışlıyorlar, Bekir Bozdağ yerinde konuşuyor ayağa kalkıp alkışlıyorlar, geçen gün teröre karşı açıklama yaptık beni dahi ayakta alkışladılar. Bu sistemli, bilinçli ve sayın Başbakanı itibarsızlaştırma, güçsüzleştirme, onun söylemlerinin parti üzerindeki etkisini minimize etme ve liderliğini tartışmaya açma operasyonudur. Sayın Başbakana karşı AKP içinde bir operasyon var." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AK Parti grubunun AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı ayakta alkışladığını ifade etti. Parlamento tarihine 1923'ten bugüne kim hangi gelenekte ayakta karşılandığının, alkışlandığının bilindiğini ifade eden Özel, AK Parti Grubuna "Recep Tayyip Erdoğan başbakanken; başka kimi ayakta alkışladınız?" diye sordu. O dönem Erdoğan dışında ayakta alkışlanan ve karşılanan kimsenin olmadığını hatırlatan Özel, "Zeyit Aslan'ı ayakta alkışlıyorlar, Bekir Bozdağ yerinde konuşuyor ayağa kalkıp alkışlıyorlar, geçen gün teröre karşı açıklama yaptık beni dahi ayakta alkışladılar. Bu sistemli, bilinçli ve sayın Başbakanı itibarsızlaştırma, güçsüzleştirme, onun söylemlerinin parti üzerindeki etkisini minimize etme ve liderliğini tartışmaya açma operasyonudur. Sayın Başbakana karşı AKP içinde bir operasyon var; itibarsızlaştırmaya, güçsüzleştirmeye çalışıyorlar. Bunu da son 10 günde 5 kez başkalarını ayakta alkışlayarak gösterdiler. CHP olarak bu konuyu dikkatle ve ibretle takip ediyoruz." diye konuştu.

Üçüncü toplantısında dağılan Anayasa Mutabakat Komisyonu'nun yeniden çalışması için CHP'nin şartları olduğunu dile getiren Özel, konuya ilişkin bir soruya şu cevabı verdi: "Şu ana kadar bizimle bir temas olmadı. Bize yapılmış bir çağrı da yok. O masayı deviren, o masanın yeniden kurulma şartlarını ortaya koymalı. Biz CHP olarak ön şartlarımızı, bu masanın sağlıklı yürümesi için ne gerekli olduğunu söyledik, onların içinde bir cümle vardı, başkanlık sistemini kabul etmeyeceğimizle ilgili. Meclis başkanı telaşla masayı devirdi. Şimdi o masayı yeniden kurmak istiyor. Meclis başkanından bize resmi bir başvuru yok. Devirdiği masayı yeniden kuracaksa her masa gibi o masa da dört ayaklı olacaktır. Anayasanın ilk dört maddesi masanın ayaklarıdır CHP için. Her masa gibi bu masanın da bir tablası olacak, o tabla da parlamenter sistemdir. Dört ayağı kursun, üstüne parlamenter sistemi yerleştirsin o masaya ilk oturur, son kalkarız." CİHAN
<< Önceki Haber CHP Grup Başkanvekili Özel: Başbakana karşı AKP içinde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER