CHP'li Ağbaba: Başkanların sarayları başlarına yıkılacaktır


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Uruguay eski Devlet Başkanı Jose Mujica'dan öğrenilecek çok şeyin olduğunu belirtti. Ağbaba,"Ne bin 150 odalı sarayı vardır ne de her biri bir asgari ücret değerinde altın varaklı bardakları... Sanırım adaletsiz dünya düzeninde verilecek en iyi cevap bir başkanın saraysızlaşmasıdır. Gelecekte tüm başkanlar ya saraysızlaşacak ya da sarayları başlarına yıkılacaktır." dedi.

CHP Milletvekili Ağbaba, en yoksul devlet başkanı olarak bilinen Uruguay eski Devlet Başkanı Jose Mujica'nın kitap tanıtımı için Şişli Belediyesi'nde ki toplantıya katıldı. Mujica'dan öğrenilecek çok şeyin olduğunu belirten Ağbaba, "Onu bazen eski bir Vosvos içinde bazen hastane koridorlarında bazen de küçük bir evinde görüyoruz. Ne bin 150 odalı sarayı vardır ne de her biri bir asgari ücret değerinde altın varaklı bardakları vardır. Çünkü biliyoruz ki birilerinin lüks içinde yaşaması başkalarının aç kalması, en iyi ihtimalle yoksul olması demektir. Sanırım adaletsiz dünya düzeninde verilecek en iyi cevap bir başkanın saraysızlaşmasıdır." diye konuştu.

"ÜLKEMİZİN BIÇAK SIRTINDA OLDUĞU GÜNLERDE BİZİM İÇİN ŞANS"

"Bizim ülkemizde sarayların olduğu kesin" diyen Ağbaba, "Sadece kendilerinin değil bütün ülkenin bu sorunun icabına bakacak. Sadece biz değil bütün ülke bu sorunun icabına bakacaktır Gelecekte tüm başkanlar ya saraysızlaşacak ya da sarayları başkalarına yıkılacaktır. Adım adım ilerleyeceğiz. Önce barış getireceğiz. Bu topraklarda bir daha kardeş kanı akmayacak. Kalıcı barış getireceğiz. Ülkemizin bıçak sırtına adım attığı bu günlerde bir fener, bir nefer bir rehber olan yoldaşımızı ağırlamak gurur verici olduğu kadar bizim için bir şans olduğunu düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Dostlarından öğrenecek çok şeylerinin olduğunu ifade eden Ağbaba, şöyle devam etti: "Eksikliklerimizi gidermek yanlışlarımızı düzeltmek ve mücadelemizi yükseltmek için onların mücadelesine azmine ihtiyacımız var. Bizler eşitlik özgürlük ve adalet yolunun öğreticileri olarak bu yolun öğretmenlerinden biri olan Jose Mujica'yı ağırlamanın gururunu yaşıyoruz. Sizlerin huzurunda kendisine bir kez daha hoş geldin demek istiyorum."

CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER