CHP’li Atilla Kart’tan büyük ifşa
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Eylül 19 2023
CHP avukatı ve eski Konya Milletvekili Atilla Kart, ‘Türk tipi başkanlık sistemi’nin getirilmesini öngören anayasa değişikliği için 16 Nisan 2017’de gerçekleşen referandumda oy verme işlemi sürerken Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) mühürsüz pusulaların da geçerli olacağı kararın CHP’nin itiraz etmemesinin perde arkasını anlattı. YSK’nın skandal kararından 20 dakika sonra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Bülent Tezcan’ın parti teşkilatlarına gönderdiği yazılı mesajda YSK’nın kararına itiraz edilmemesini istediğine dikkat çeken Kart, CHP’den anlamlı bir itiraz gelmemesi üzerine AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ertesi gün balkon konuşmasında ‘Atı alan Üsküdar’ı geçti’ ifadesini kullandığını söyledi.
Gazete Nevşin Mengü’nün sorularını cevaplayan Atilla Kart, yürürlükteki parlamenter sistemin kaldırılarak yerine başkanlık sisteminin getirilmesi, başbakanlık makamının ortadan kaldırılması, meclisteki vekil sayısının 550’den 600’e çıkarılmasını ve Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) yapısında değişiklikler yapılmasını içeren 16 Nisan 2017 gerçekleşen referandum hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu.
Türkiye’de dönüm noktası olarak tarihe geçen 16 Nisan 2017’de gerçekleşen referandumunda YSK’nın mühürsüz pusulaların da geçerli olacağı kararına CHP’nin ‘silahlı gruplar var, çatışma çıkar’ diyerek itiraz etmediğine dikkat çeken Kart, ‘‘Evet silahlı gruplar vardı, gözlemledik bunu ama bu sürecin CHP tarafından sabote edilmesinin bir gerekçesi olamaz. Velev ki öyle olsun, CHP Genel Başkanı olarak yanıma iki milletvekili alırım CHP’den YSK’ya yürürüm, sandalyeyi atarım oraya, dünyayı başlarına yıkarım.’’ İfadelerini kullandı.
Referandumdan 4 gün sonra CHP Genel Merkezi’ne giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Bülent Tezcan’a referandumun iptali için dava açmayı önerdiğini belirten Kart şöyle konuştu:
KILIÇDAROĞLU VE TEZCAN BENİM KARARLI OLDUĞUMU GÖRÜNCE DAVA AÇMAMI İSTEDİLER
‘‘Mühürsüz zarf ve oy dediğiniz zaman benin yaramı acıtıyorsunuz. Ben Genel Merkez’den yetki aldım. 16 Nisan referandumundan söz ediyorsunuz. Ben gittim 4 gün sonra anlattım anlattım, ben dava açarım, sonuç alırım dedim. Anlattım, Bülent Tezcan da yanına geldi. Birbirlerinin gözüne baktılar benim kararlı olduğu görünce ‘tamam gereğini yap’ dediler. Bana özel vekalet verildi partim adına. 16 Nisan’da referandum oldu 20 Nisan’da bana vekalet verildi. Ben Danıştay’da ve idari mahkemelerde sonuç almayacağımı biliyordum, iç hukuk bitmiş Türkiye’de. Hukuk diye bir şey
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!2.Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Özel'e tepkiler büyüyor3.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!4.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...5.'Kemal Gülen ile Yoldayız' yeni bölümüyle yayında: Kaçırmayın!
6.Putin'in seçim çağrısı Zelensky'i kızdırdı: 'Ona kalmadı'7.AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürüyor: 1601 kişi daha tutuklandı8.Duygulara köprü kurmak9.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'10.İsrailliler Netanyahu hükümetini protesto etti: 'İsrail tarihinin en kötüsü’

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa G...

Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Öze...

17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati...

Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifade...

'Kemal Gülen ile Yoldayız' yeni bölümüyle yayında:...


