CHP'li Bozkurt: Sözlerim, teröristlere 'gerilla' demişim gibi yansıtıldı


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili M. Hüsnü Bozkurt, bugün bazı hükümet yanlısı basın yayın organlarında şahsı hakkında 'gerilla' dediği şeklinde yer alan ifadeleri, mesnetsiz ve hedef değiştirmeye yönelik olarak niteledi.

Üyesi olduğu TBMM Milli Savunma Komisyonu toplantısındaki açıklamalarının saptırılarak telaffuz dahi etmediği sözler üzerinden şahsı ve CHP adına olumsuz algı yaratılmaya çalışıldığını belirten Bozkurt, yazılı açıklama yaptı. Bozkurt, "Bahsi geçen haberlerdeki gibi bölücü terör örgütü PKK mensupları için 'Gerilla' ifadesi kullandığım tamamen asılsız olup, 11 Şubat 2016 tarihli komisyon tutanaklarında da sabit olduğu üzere, Güneydoğuda yaşanan olaylar hakkında kullandığım ve askeri bir terminoloji olan 'Şehir gerillası savaşı' sözlerim, teröristlere 'Gerilla' demişim gibi yansıtılmıştır. Söz konusu haberlerin, partimizin 29 Temmuz 2015 günü, toplumsal barışı tehdit eden artan terör olaylarının nedenlerinin araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırması açılmasına ilişkin önergemizi birlikte reddeden AKP ve MHP'nin 6 ay içinde teröre kurban verdiğimiz 300'e yakın şehidimizin vebalinin sorumluluğu ve suçluluk duygusuyla yapıldığı aşikardır." izahında bulundu.

Bozkurt şöyle devam etti: "Çözüm süreci adı altında Türkiye'yi ayrıştıran, Habur'da davul zurnalarla teröristleri ülkeye sokan, bugün terörist dedikleri PYD'yi dün Ankara'da ağırlayan, Güneydoğuda hendekler kazılırken göz yuman, istikrar vaatleriyle ülke yönetme yetkisini isteyerek şehit ateşi düşmemiş bir karış toprak bırakmayan AK Parti'nin terörle mücadele konusundaki başarısızlığını, kökleri Ulusal Bağımsızlık Savaşı'ndan gelen CHP'ye ve milletvekillerine havuz medyası eliyle mal etme çabası ancak acz olarak açıklanabilir." dedi.

Hakkında çıkan haberleri kesin bir dille reddettiğini tekrarlayan CHP'li Bozkurt, komisyon tutanaklarında da sabit olduğu üzere, toplantının son sözünü alarak teröristlere asla 'Gerilla' demediğini, sadece askeri bir terminoloji kullandığını altını çizerek ifade etmesine rağmen, bu tür haberlerin yapılmasının basın özgürlüğü ve iyi niyetle bağdaşmadığını vurguladı.
CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Bozkurt: Sözlerim, teröristlere 'gerilla' demişim... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER