CHP'li Budak'tan turizm eleştirisi


CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın. "Turizmde yüzde 20'lik kayıp olur." açıklamasını eleştirdi. Budak, en az 12 milyar dolarlık kaybın hafife aldığını ileri sürdü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, yazılı bir açıklama yaparak turizm politikalarını eleştirdi. İktidarın bir turizm politikası olmadığını öne süren Budak, şunları ifade etti:

"Sayın Bakan'ın açıklamaları, turizm sektörü için büyük talihsizliktir. Dünyadaki ve Türkiye'deki gelişmelerin doğru okunamadığı görülmektedir. Ayrıca açıklamada ciddi maddi hatalar var. Geçen yıl Türkiye'ye 4,5 milyon değil, yüzde 18,5 kayıpla 3,6 milyon Rus turist gelmiştir. Antalya'da 3 aylık Rus turist kaybı yüzde 75'tir. Bu yıl 2,5 milyon Rus turist geleceğini beklemek, hayalciliktir. Rusya, bırakın Türkiye'ye turist göndermeyi, Türk ortaklı tur operatörlerinin lisanslarını iptal etmiştir. Ayrıca Ukrayna'dan gelecek turist sayısının 1 milyona çıkacağı beklentisinin müjde olarak sunulması da ciddiyetten uzaktır. Ukrayna'dan zaten 700-750 bin turist geliyor. Bunun 250 bin düzeyinde artması, Bakan'ın iyimser açıklamalarına göre Rusya'dan yaşanacak kaybın sekizde birini bile karşılamıyor. Bunun iyi bir gelişme gibi sunulması, hayal dünyasında yaşandığının kanıtıdır."
CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Budak'tan turizm eleştirisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER