CHP'li Çakırözer, Ulaştırma Bakanı'na Eskişehir havaalanını sordu


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın bütçe toplantısı esnasında Bakan Binali Yıldırım'a Eskişehir'in önemli projelerini sordu.

Çakırözer, Eskişehir'de cevabı merakla beklenen projeler olan havalimanına sefer konulması, Bursa – Gemlik Demiryolu bağlantısı, hatboyu çalışması ve Seyitgazi – Kırka – Afyonkarahisar Karayolunun yapılması konularını dile getirdi. Anadolu Üniversitesi'ne havalimanı yapıldığını ancak bir türlü işletilemediğini belirten Çakırözer, Başbakanın da isminin değiştirileceği ve Hasan Polatkan'ın isminin konacağını söylediğini aktardı. Ancak şu an havalimanın iç hat seferlerinin mevcut olmadığını kaydeden CHP'li vekil, "Seferin başlaması lazım, bu konuda bir çalışmanız var mı?" dedi.

Eskişehir Sanayisinin limana ulaşımı konusu olduğunu da dile getiren Utku Çakırözer, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Bursa – Bilecik hattının yapımının devam ettiğini söylemişsiniz. Bu hattın Gemlik Limanına bağlantısı ne olacak? Bunun yanı sıra Eskişehir'de halk arasında Hatboyu çalışması olarak bilinen Eskişehir YHT hattı kapalı kesit üzeri peyzaj yapım işi var. 2014 Ekim'inde ihalesi yapıldı. 2015 Kasım sonunda bitmesi gerekiyordu ancak bırakın bitmeyi kocaman beton saksılardan ibaret bir görüntü mevcut. Son olarak Seyitgazi – Kırka – Afyon yolu çok fazla trafik kazası olan bir yol. Projeye alındı denilmişti ancak son durum nedir öğrenmek isterim."

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da, Çakırözer'in havalimanı ile ilgili olan sorusuna verdiği yanıtta şu ifadeleri kullandığı belirtildi: "Bu havalimanının pistini yaptık, taksi yolunu yaptık. Yazın charter seferler de yapılıyor ancak tarifeli seferler tutmadı. Birkaç sefer denendi ancak yürümedi. Vatandaş talimatla sefer konsun istiyor ama bunun ticari bir mantığı olması lazım. Talimatla sefer konmaz. Bizim işimiz havaalanın yapıp hazır hale getirmek ondan sonra bunun tanıtılması o şehrin Sivil Toplum Örgütlerinin işi."

Bakan Yıldırım diğer sorulardan Bursa – Gemlik demiryolu bağlantısının proje aşamasının bu yılın eylül ayında tamamlanması beklendiğini ve 2018 yılında da hizmete açılması planlandığını yazılı olarak cevaplandırdı. Bakan Yıldırım'ın, Seyitgazi – Kırka – Afyon Karayolu'nun yapımı sorusuna ise cevap vermediği belirtildi.

CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Çakırözer, Ulaştırma Bakanı'na Eskişehir havaalanını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER