CHP'li Çerçi: Devlet miting yapmaz, sorunları hukuk içinde çözer

CHP'li Çerçi: Devlet miting yapmaz, sorunları hukuk içinde çözer

CHP Osmaniye milletvekili adayı Nihat Çerçi 'Teröre Karşı Tek Ses' mitingini eleştirerek, "Devletin zirvesi sorunu çözer, terörü bitirir, miting yapmaz. Yaşanan sorunları hukuk içinde çözer." dedi.

AK Parti iktidarının yerine göre hareket ettiğini ifade eden CHP Osmaniye milletvekili adayı Nihat Çerçi konuyla ilgili açıklamasında, "Konjonktüre göre topluma barış diyerek Kürtlerin oylarını, PKK ile savaş yaparım diyerek Türklerin oylarını alırım havasında hareket etmektedir. Ama artık 7 Haziran'dan sonra artan şehit sayılarının kim tarafından istendiğini açık açık görmektedir. Oy için her yolu mubah gören siyasetin sonuna gelindiğini birilerinin görmesi gerekir." ifadelerini kullandı.

Ülkenin yönetiminde söz sahibi ve sorumlulukları olan Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakan ve devletin bütün zirvesinin 'Teröre Karşı Tek Ses' mitinginde buluştuğunu hatırlatan Nihat Çerçi, "Önce çözüm süreci, kurulan masalar, Oslo, Dolmabahçe, sonra masayı devirmeler, gerginlik, çatışma, sonuna kadar denildikten sonra tekrar yüzlerce şehitler ocaklara ateş düşürmüştür. Parti binalarına, işçilere saldırı, iş savaşın eşiğine gelmiştir. Şimdi ise devletin zirvesi 'Teröre Karşı Tek Ses Mitingi'nde bir araya geldi. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak hükümete, 'Bugüne kadar ne yaptınız?' diye sormak bizim hakkımızdır." sözlerini kaydetti.

Devletin görevinin miting yapmak olmadığını ve hükümetin sorunu çözmesi ve terörü bitirmesi gerektiğini ifade eden Çerçi, "Hükümet terörü istismar ediyor. Bu yaptığınız kan üzerine siyasettir, can üzerine siyasettir... Yaptığınız artık çok sırıtıyor, yolun sonuna geldiniz. 7 Haziran'dan bugüne kadar gelen şehit haberlerinin hesabını bu necip milletimiz 1 Kasım'da soracaktır." diye sözlerini tamamladı. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Çerçi: Devlet miting yapmaz, sorunları hukuk içinde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER