CHP'li İnce: Nasıl bir insanlık, nasıl bir vicdan bu?


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Bir başkası, 'Ankara'daki patlamadan sonra oylarımız arttı' diyor. Nasıl insan bunlar? Bunlar nasıl bir Müslüman, nasıl bir insanlık, nasıl bir vicdan bu?" dedi.

Milletvekili Muharrem ince, Yalova'da basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. İnce, 102 kişinin hayatını kaybettiği Ankara'daki patlamalar ile ilgili bir soru üzerine, "Canlı bombanın babası Suriye'ye gitmiş. 'Gelin çocuğumu yakalayın' demiş, adam uğraşmış. Hiçbir önlem almamışsın yani, göz göre göre bağıra bağıra gelmiş. Yazık ettiler memleketin çocuklarına. Gencecik evlatlarımızı, gencecik fidanlarımızı kırdılar. Sonra bir başkası, 'Ankara'daki patlamadan sonra oylarımız arttı' diyor. Nasıl insan bunlar, bunlar nasıl bir Müslüman, nasıl bir insanlık, nasıl bir vicdan bu? Hatta nasıl bir utanmazlık bu. Davutoğlu 'oyumuz arttı' dedi." açıklamasında bulundu.

'CEZASI VEFA'YA, SEFASI AKP'YE OLMAZ'

Yakın bir zaman sonra açılacak olan, yapımından önce kesilen çınar ağaçlarıyla gündeme gelen Yalova Dörtyol Kavşağı ve Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı Vefa Salman'la ilgili sorulan soruya cevap veren İnce, "Çınarların kesilmesinin cezası Vefa Salman'a kesildiyse, köprülü kavşağın Yalova'nın trafik sorununu kesmesinin ödülü de Vefa Salman'a verilmelidir. Bir kere akıllı olsunlar. Ağaçları 'biz kestik desinler'. Kabul etsinler bunu, sonra 'biz yaptık' desinler. Yani kötülüğü bize, iyiliği kendilerine yormasınlar. Ödülü Vefa'ya versinler." ifadesini kullandı.

'VALİYLE İŞİM 1 KASIM'DAN SONRA'

Yalova Valisiyle son dönemde yaşadığı tazminat davasıyla ilgili de konuşan İnce şunları söyledi: "Vali gelip geçicidir. Ben kalıcıyım. Yalova'da vali devletin valisi değildir. Benim insani olarak kendisiyle bir problemim yoktur. Özel İdare Yalova'da yol yapıyor ama ne akla hizmet AKP'li meclis üyeleri oraya davet ediliyor. Tablet dağıtılıyor, AKP'nin ikinci sıra milletvekili adayı çağırılıyor. Sanki babalarının tabletini dağıtıyorlar. Kimsiniz siz ya kimsiniz? Benim valiyle işim 1 Kasım'dan sonra, bunlar ısınma turları, onu devletin valisi yapacağım, AKP'nin il başkanı olamaz. Ya devletin valisi olacak ya çekip gidecek. Devletin valisi olana kadar mücadelem sürecek. Yalova'da onun yüzünden eğitim dibe düştü. Öğretmenler ondan nefret ediyor. Onu gördükleri zaman derse girmek istemiyorlar. Yalova sahipsiz değil, ben kimseye de pabuç bırakmam."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Kuzu kuzu saraya geleceksiniz' sözlerine de cevap veren İnce, "O kaçak saraya gidebiliriz. Sorun değil. Ama o da bir gün Yüce Divan'a gidecek. Bizim kaçak saraya gitmemiz önemli değil, onun Yüce Divan'a gitmesi önemli." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li İnce: Nasıl bir insanlık, nasıl bir vicdan bu? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER