CHP'li Keskin: Ankara, TOKİ'nin vesayetinde


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, Başkent'te 10 binin üzerinde konut fazlası olduğunu, TOKİ'nin Eskişehir Yolu'ndaki Turkuaz konutlarında ev sahiplerinin, evlerini aidat karşılığı kiraya verdiklerini, Yapracık konutlarının ise boş olduğunu açıkladı. Keskin, "Ankara, TOKİ'nin vesayetinde. Amaç, yandaş müteahhitlere iş çıkarmak." dedi.

TOKİ'nin Büyükşehir ve ilçe belediyelerini hiç dikkate almadan yetki gaspına giriştiğini, Çankaya, Etimesgut, Yenimahalle ve Sincan ilçeleri sınırları içine giren çok büyük bir araziyi toplu konut alanı olarak planladığını ifade eden İl Başkanı Keskin, konu hakkında bir yazılı açıklama yaptı. Adnan Keskin, söz konusu bölgede kentsel dönüşümü gerektirecek veya afet alanı ilan edilecek bir neden olmadığına dikkat çekti. TOKİ kanununda amacın konut ihtiyacının karşılanması olduğunu ancak TOKİ'nin bir rant kapısına dönüştüğünü dile getiren CHP Ankara İl Başkanı, Ankara'nın tümünde toplam 37 bin 496 konut inşa edildiğini, 42 bin 163 konutun da inşaat aşamasında bulunduğunu anımsattı.

Ankara'da 10 binin üzerinde konut fazlası bulunduğunu ifade eden Adnan Keskin, Eskişehir Yolu'ndaki Turkuaz konutlarında ev sahiplerinin evlerini aidat karşılığı kiraya verdiklerini, Yapracık konutlarının da bomboş olduğunu kaydetti.

Bu kadar konut fazlası varken yaklaşık 100 kilometrekarelik çok büyük bir alanın toplu konut alanı ilan edilmesinin izan dışı olduğunu belirten CHP İl Başkanı, şunları dile getirdi: "TOKİ, bir imparatorluğa dönüştü. TOKİ, bir ahtapot gibi tüm şehirleri sarmış durumda. Nefes alabileceğimiz alanlar yok edildi. Mahalle kültürümüzü, sosyal ilişkilerimizi yok eden bir konut anlayışı ile insanları binalara tıkmanın övülecek tarafı yoktur. Üstelik TOKİ'nin, dar gelirli gruplar için kalitesiz konutlar ürettiği akademik çalışmalarda bile tespit edilmiştir. Amaç, dar gelirliler başta olmak üzere halka yaşanabilir konutlar üretmek değil yandaş müteahhitleri daha da zengin edecek projeler geliştirmek gibi görünüyor."

Yaklaşık 1.5-2 milyon insanın yaşayabileceği alanda 30 bin kişinin mülkiyetinin bulunduğunu ve bu kişilerin mağdur olabileceğine dikkat çeken CHP İl Başkanı Adnan Keskin, TOKİ'nin 'ben yaptım oldu' anlayışı ile Ankara'nın geleceğini rehin aldığını vurguladı.
CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Keskin: Ankara, TOKİ'nin vesayetinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER