CHP'li Keskin: Elçi'nin demokrasi şehidi olarak tarihe geçeceğine inanıyoruz


CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, Diyarbakır Baro başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi için, "Türkiye demokrasimize sıkılmış, Türkiye'nin özgürlük mücadelesine ve tam bağımsız bir Türkiye kavramına sıkılmış bir kurşundur. Elçi'nin demokrasi şehidi olarak da tarihe geçeceğine inanıyoruz" dedi.

CHP il örgütleri, gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül için yapacakları toplantı esnasında Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin silahlı saldırıda öldüğü haberini aldı.

Tahir Elçi için saygı duruşunda bulunan kalabalık adına konuşan CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, "Maalesef biraz önce aldığımız bir habere göre Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, maalesef basın açıklaması sırasında çıkan çatışmada öldürülmüştür. Bu; hangi taraftan hangi güçten gelirse gelsin, Türkiye demokrasisine sıkılmış, Türkiye'nin özgürlük mücadelesine ve tam bağımsız bir Türkiye kavramına sıkılmış bir kurşundur. Bunu şiddetle kınıyor ve protesto ediyoruz. Demokrasi şehidi olarak da tarihe geçeceğine inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

'HUKUKUN KEYFİYETE ALET EDİLDİĞİ BU DAVA, SONUCU NE OLURSA OLSUN YOK HÜKMÜNDEDİR'

Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmalarının demokrasi tarihine ve basın özgürlüğü siciline eklenen yeni bir leke olduğunu belirten Adnan Keskin, şöyle devam etti: "Bu karar hukuki değil kanunsuz bir alıkoymadır. Basın Kanunu'nun açık hükümlerine göre mahkeme konusu bile olmayacak bir dosyadan, tamamen ilgisiz kanundaki Cumhurbaşkanlığı makamının şikayet dilekçesiyle bir dava uydurulmuştur. Hukukun keyfiyete alet edildiği bu dava, sonucu ne olursa olsun, yok hükmündedir." CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Keskin: Elçi'nin demokrasi şehidi olarak tarihe... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER