CHP'li Keskin: Sayaç, soygun objesi oldu


CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, doğalgaz ve su sayaçlarının Ankara'da tam bir soygun mekanizmasının objesine dönüştüğünü söyledi.

Keskin, Büyükşehir Belediyeleri yasasındaki düzenlemelerle köylerin mahalleye dönüştüğünü, 2 yıl önce 180 lira karşılığında takılan ön ödemeli elektronik su sayaçlarının ASKİ tarafından bedelsiz denilerek değiştirildiğini şimdi bu sayaçlar için 80 lira ücret alındığını belirtti. Keskin şöyle devam etti: "ASKİ önce bedel almayacağız diyor, vatandaşın sayacını değiştiriyor; sonra da yeni bir meclis kararıyla 80 lira talep ediyor. Güya halk da düşünülüyor; çünkü 80 lira, taksitle tahsil ediliyor. Bunun adı çok açık şekilde söylemek gerekirse soygundur. Köylerde binlerce abone olduğunu düşünürsek ortaya çıkan rantın boyutlarını tahmin etmek güç değildir. Vatandaşın kamuya olan güven duygusu tahrip eden bu uygulamayla ilgili olarak köylerden çok yoğun şikayetler alıyoruz."

Keskin, "Ankara Belediyesi sanki halka hizmet için değil Başkent halkının cebindeki parayı hortumlamak için çalışıyor" ifadesini kullandı.

DOĞALGAZ SAYAÇ BEDELLERİ

CHP Ankara İl Başkanı Keskin, Başkent'in gündemindeki doğalgaz sayaç bedellerine de değindi. Doğalgaz hizmetlerinin EGO tarafından verildiği dönemde abonelerden ön ödemeli kartlı sayaç parası olarak 300 dolar tahsil edildiğini, Tüketici Hakları Derneği'nin yasal yollara başvurması sonucu bu miktarın 125 dolarının aboneye iadesine karar verildiğini anımsattı. Başkent Doğalgaz A.Ş'nin şimdi de mekanik sayaçlara geçirtmek istediğini ve bu abonelerden 479 lira talep ettiğini dile getiren Keskin, "Özelleştirme sonrasında Başkent Doğalgaz, aboneyi mekanik sayaçlara dönmeye zorluyor. Sayacın pili bittiğinde pili değiştirmekten imtina ediyor. İnternet sitesinde 'Ankara, dünyada ve Türkiye'de olmayan kartlı sayaç eziyetinden sonunda kurtuluyor' sloganlarıyla kampanyalar düzenliyor. Bu ifade bile geçmişte nasıl bir soygun gerçekleştirildiğinin kanıtıdır. Şimdi de Başkent Gaz, kartlı sayaçları değiştirmek suretiyle abonelerden haksız şekilde para tahsil ediyor." düşüncesini aktardı.
CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Keskin: Sayaç, soygun objesi oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER