CHP'li Köksal: Cumhurbaşkanı, dökülen kanların hesabını nasıl verecek?


CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca kesiminde meydana gelen terör saldırısına sert tepki gösterdi. Köksal, "Çözüm sürecinin sonucu ortada. '400 Milletvekili olsaydı böyle olmazdı' diyen Cumhurbaşkanı, dökülen kanların hesabını nasıl verecek." dedi. Köksal, acı ve göz yaşını siyasi rant olarak kullanan AKP'nin şehit ailelerinin feryatlarını duymazdan geldiğini söyledi.

Şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm Türkiye'ye başsağlığı dileğinde bulunan Milletvekili Köksal, "Şehit haberleri ile yine ocağımız söndü, yine yüreklerimiz yandı. Ülkemizi ateş çemberi içerisine sokmak isteyenler hedeflerine hiç bir zaman ulaşamayacaklar. Kapalı kapılar arkasında yapılan kanlı pazarlıkların sonucu evlatlarımız şehit ediliyor. Yurttaşlarımız bu duruma isyan ediyorlar." diye konuştu.

Köksal, terörden beslenen kesimin hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını kaydetti. Köksal, şunları söyledi: "Dağlıca'da PKK tarafından yapılan hain saldırının ardından neredeyse 24 saat geçmesine rağmen kaç şehidimiz olduğuna dair resmi bir açıklama yapılmadı. Buradan da anlaşılacağı üzere bölgede hakimiyetin kimin elinde olduğu, apaçık ortadadır. AKP'nin ülkemizi getirdiği durum ortada. Tüm yurttaşlarımız her şehit haberinde büyük acı yaşıyor. Gün birlik ve beraberlik günüdür."

Eğitim-İş Sendikası Afyonkarahisar Şubesi de terör olaylarını yaptığı yazılı açıklama ile lanetledi. Açıklamada şöyle denildi: "Yıllardır terör örgütüyle pazarlıklar yaparak sözde 'çözüm süreci' adı altında kamuoyunu oyalayan ve oy avcılığı yapan siyasal iktidar, siyasi hesaplarını ülke çıkarlarının üzerinde tutarak, ülkede hızla bir kaos ortamı oluşturulmasına zemin hazırladı. Dağlıca'da PKK terör örgütü tarafından hain saldırının gerçekleştirildiği saatlerde Cumhurbaşkanı 'Eğer 400 milletvekilini alacak ve anayasayı değiştirecek sayıyı bir parti almış olsaydı bugün bunlar olmazdı' ifadesini kullanmaktadır. Yürütmenin başı durumunda ve terörü durdurmakla görevli olan kişilerin, yaşanan acıları kendi siyasal isteklerini gerçekleştirmenin fırsatı görme anlayışı, ülkemiz açısından büyük bir talihsizliktir. Ancak iki seçim süreci içerisindeki deneyimlerimiz göstermektedir ki amaç terörle mücadele değil, terörün varlığından siyasi çıkar ve ikbal elde etmektir. Bu durum bir tarafta etnik hezeyanları tetikleyen bir sonuç doğurmakta ve bir taraftan da seçim sürecini teröre endekslemektedir. Teröre endeksli siyaset daha fazla kan akacağını göstermektedir."



CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Köksal: Cumhurbaşkanı, dökülen kanların hesabını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER