CHP'li Melik: Urfa'nın 11 yılı makyajla geçti


CHP Şanlıurfa milletvekili adayı Vedat Melik, Şanlıurfa'nın sorunları ile ilgili 2002 yılında Meclis'e sunduğu önergelerle ilgili sorunların hala devam ettiğini söyledi. Melik, "Eski sorunların tamamı devam ediyor. Urfa'nın 11 yılı boş geçti, makyajla geçti. Elektrik, eğitim, mevsimlik işçi sorunları hala eskisi gibi." dedi.

CHP Şanlıurfa 1. sıra milletvekili adayı Vedat Melik, basın mensupları ile bir araya gelerek Şanlıurfa'nın sorunlarını dile getirdi. Son 11 yıldır belediyenin AK Parti yönetiminde olduğunu hatırlatan Vedat Melik, Şanlıurfa'nın 11 yıldır kayıp içinde olduğunu anlattı. Kentin sorunları ile ilgili 2002 yılında Meclis'e sunduğu önergelerin hala cevaplanmadığının altını çizen Melik, sorunların da aynı şekilde devam ettiğini ifade etti. CHP adayı Melik, şunları söyledi: "Şanlıurfa'nın sorunlarını çok iyi biliyoruz. Milletvekili olduğum dönemde de Meclis'e soru önergesi verdim. 11 Sene Urfa'da boşa geçiştirilmiş, makyajla geçirilmiştir. 2002 Yılında Urfa'nın hangi sorunuyla ilgili önerge vermişsem o sorunlar olduğu gibi durmaktadır, aksine nüfusla birlikte büyümüştür. Bizim o zaman söylediğimiz sorunlardan birisi eğitimdi. Şimdi Urfa'da kimse eğitimin kalitesinden bahsedebilir mi? Derslik sayısı çözülmüş müdür? O zamanlar 49-50 kişiydi, bugün de 50 kişiden bahsediliyor. 2007 yılında Şanlıurfa 81 vilayet içerisinde 68'inciydi, şimdi ise 65'nci galiba. İkinci konu da elektrik meselesi Bugün bakıyoruz aynı sorun devam ediyor. Halen sık sık elektrik kesintileri var, halen evlerde beyaz eşyalar yanmaya devam ediyor. Ben Ankara'da elektrikten dolayı bir buzdolabının veya çamaşır makinesinin yandığını duymadım."

Mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarına değinen Melik, "Bu çok büyük bir sosyal meseledir, binlerce insan, on binlerce çocuk gurbete gidiyor. Çocuklar okula gidemiyorlar. Bunu 2002 yılında da söylemiştim ama üzerinden 13 yıl geçmiş halen bu sorun devam ediyor. Bu büyük bir sorundur. Tarım işçilerinin halen birçoğu evlerine dönmemişler, çocuklar da okula başlamadılar." şeklinde konuştu.

"MİLLİ İRADEYİ YENMEYİ DÜŞÜNÜYORLAR"

CHP'li aday, hükümeti ülkeyi erken seçime zorlamakla suçladı. Melik, "1 Kasım'da tekrar bir genel seçime gidiyoruz. Yani bir nevi güreşin yenilenmesi. Bu güreşte yenmeyi düşündükleri ise milli iradedir." ifadelerine yer verdi.

Melik, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'in görevinden istifa ederek, memleketi Kahramanmaraş'tan aday olmasını bir skandal olarak niteledi. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Melik: Urfa'nın 11 yılı makyajla geçti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER