CHP'li Özel: 60 milyar liralık seçim maliyeti Türkiye'nin sırtına yüktür

CHP'li Özel: 60 milyar liralık seçim maliyeti Türkiye'nin sırtına yüktür

CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, 60 milyar liralık seçim maliyetinin Türkiye'ye bir yük olduğunu söyledi. Özel, CHP Yunusemre İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği organizasyonda, Manisa Hemşehri Dernekleri Platformu'na üye derneklerin yöneticileriyle biraraya geldi. Organizasyona Milletvekili Tur Yıldız Biçer, CHP İl Başkanı Mustafa Ada, Yunusemre İlçe Başkanı Devrim Bali, Platform Dönem Sözcüsü İsa Özdemir, dernek üyeleri ve partililer katıldı.

Burada konuşan CHP Grup Başkan Vekili Özel, bir seçim arifesinde olduklarını ifade etti. Bu seçimin hiç kimsenin arzu ettiği bir seçim olmadığını söyleyen Özel, "Çünkü 7 Haziran günü vatandaş, seçmen, halk sandığa gitti, oyunu kullandı ve bir karar verdi. Bize düşen, siyasetçilere düşen bu mesajı doğru anlamak, doğru okumak, kendisine verilen görevi tam, eksiksiz olarak yerine getirmekti. Geldiğimiz noktada biz seçmene, siyasetçiler olarak, 'Seni anlıyoruz, verdiğin görevi yerine getiriyoruz.' diyemeyiz. Eğer deseydik, 7 Haziran'da söyleneni doğru okurduk. O da şuydu, kimse tek başına yönetmeyecek. Tek başına bir kişinin konuşup herkesin dinlediği, bir kişinin bağıra çağıra, azarlaya azarlaya yönettiği bir ülke bundan sonra olmayacak. Bu sadece mevcut iktidar partisine söylenen bir söz değildi, hepimize söylediler. Dediler ki, 'Bundan sonra biz uzlaşı istiyoruz, bundan sonra biz birlik ve beraberlik istiyoruz, bundan sonra biz tek ses değil, çok seslilik istiyoruz. Bundan sonra en az iki partinin uzlaşmasıyla Türkiye'yi yönetmesini istiyoruz.' Ama maalesef geldiğimiz noktada siyaset kurumu, seçmene şunu demiştir, 'Doğru karar vermedin, bir daha düşünmeni istiyorum.' Bu demokrasiyle, bu çoğulculukla, çok seslilikle bağdaşan bir şey değil. Biz bunun yaşanmaması için azami gayret gösterdik." şeklinde konuştu.

Özel, şöyle devam etti: "Şüphesiz 2,5 milyar liralık seçim masrafları, 20 milyar liraya varan kurdaki oynaklıktan gelen maliyetler, yatırımların gecikmesinden kaynaklı maliyetlerle bir hesaba göre 48 milyar, bir hesaba göre toplam 60 milyar liralık bir seçim maliyeti, Türkiye'nin sırtına yüktür ama Türkiye'nin sırtına binen önemli yük para değildir. Daha büyük bir yük vardır. Türkiye için en büyük maliyet, zaman kaybıdır. Türkiye, altı ay zaman kaybetmiştir ama Türkiye için zaman kaybından da önemli bir şey vardır, o da akan bir damla şehit kanı, anaların akan bir damla gözyaşına 60 milyar değil, 600 milyar dolar dahi değişilmez. Türkiye'de bir yangın var. Sokak ve mutfakta bir yangın var. Bu yangını söndürmek, bu yangını söndürecek bir hükümeti kurmak zorundayız. Bundan sonra bu mesaja direnmek, vatandaşın iradesine karşı saygısızlık, açıkça sivil darbe olur." CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Özel: 60 milyar liralık seçim maliyeti Türkiye'nin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER