CHP'li Sapan: Biz barış olsun dedikçe AKP silahlara sarıldı

CHP'li Sapan: Biz barış olsun dedikçe AKP silahlara sarıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır milletvekili adayı Naci Sapan, bölge halkının barışa ve kardeşliğe büyük özlem duyduğunu belirtti. Sapan, "Biz silahlar sussun barış ve kardeşlik gelsin dedikçe AKP daha yoğun bir şekilde silaha sarıldı ve silaha dayalı çözümleri topluma dayatmaya çalıştı. Eller tetikteyken barış gelmez." dedi.

CHP, 1 Kasım Genel Seçimleri'nde Diyarbakır'da gösterdiği milletvekili adayları için tanıtım toplantısı düzenledi. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen törende CHP'nin Diyarbakır'da 1'inci sıradan milletvekili adayı gösterdiği Gazeteci-Yazar Naci Sapan, hedeflerini açıkladı. Halkın barışa ve kardeşliğe büyük özlem duyduğunu anlatan Sapan, bu yolda atılacak her samimi adımı sonuna kadar destekleyeceklerini söyledi. Sapan, "Biz de halkımızın desteğini almaya ve onurlu bir geleceğin inşa edilmesinde görev almaya talibiz. Barışın ve kardeşliğin sesini Diyarbakır'dan yükseltmek için toplumsal uzlaşma ile ortak yaşamı kurabilmek için eşit ve demokratik yurttaşlık için her türlü baskı ve dayatmayı sone erdirmek, işsizliği ortadan kaldırmak, kadınlara her anlamda eşit koşulların sağlanması, gençlerin özgürce düşünebildiği, konuşabildiği ve yaşayabildiği bir ülke için bu yola girdim." şeklinde konuştu.

ELLER TETİKTEYKEN BARIŞ GELMEZ

AK Parti'nin silaha dayalı çözümleri topluma dayatmaya çalıştığını savunan Sapan, Kürt sorununun bu şekilde çözülemeyeceğini vurguladı. Sapan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Genel Başkanımız bu sorunun toplumsal uzlaşma ve akıl ile olumlu bir sonuca ulaştırılabileceğini söylüyor. Bizler de senelerce bu söyledik. Eller tetikteyken, kan dökülürken, yürekler yanarken barış gelmez, gelemez. Baskılar ve şiddet sona ermeden, normalleşme ve çözüm gerçekleşemez. AKP iktidar hırsıyla bu ülkenin gençlerini gözünü bile kırpmadan ölüme mahkum edebilecek bir anlayışı genel politikası haline getirmiş durumda. Ve bunu bütün topluma dayatıyor. Daimi iktidar için savaşı kanı ve gözyaşını yaşatıyor Türkiye'ye. Gelinen bir noktada artık yapılacak olan tek şey hukuku, barışı, demokrasiyi ve kardeşliği yok sayan bu zihniyete seçimlerde gereken dersi vermektir."

Açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Sapan, seçimlerde hedeflerinin AK Parti'den oy almak olduğunu anlattı. HDP'nin bir demokrasi gücü olduğunu vurgulayan Sapan, şu ifadeleri kullandı: "HDP ne kadar oy alır, kaç milletvekili çıkartır tabi ki o siyasi partinin kendisiyle ilgili bir durumdur. Biz HDP'nin oylarına talip değiliz. Ama bir takım oylar gelirse hayır diyemeyiz. Bizim hedefimiz AKP'nin oylarını almaktır. Savaşı bütün Türkiye'ye özellikle bizim bölgeye dayatan bu zihniyetin buradan milletvekili çıkartmaması için, aklı selim vicdan sahibi AKP'ye oy veren kişilerin bize yönlendirmeleri için çok yoğun bir çaba sarf edeceğiz. Biz demokrasi güçleri ile çatışmayız. Onlarla bütün sorunlarımızı el ele omuz omuza çözmek durumundayız." CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Sapan: Biz barış olsun dedikçe AKP silahlara sarıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER