CHP'li Tekin: Genel başkanın istifasını gerektirecek bir sorun yok


CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifasını gerektirecek bir sorunun söz konusu olmadığını kaydetti. Şubat ayında büyük kurultaylarının olacağını ifade eden Tekin, "Bir önceki seçime göre, tabi bunu bir başarı olarak kabul etmiyoruz, ama oyunu korumuş, oyunu artırmış, milletvekili sayısını artırmış tek siyasi partiyiz." dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. MYK toplantısının gündemine ilişkin toplantısı CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin tarafından yapıldı. Tekin, bir soru üzerine Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesini gerektirecek bir durum olmadığını ifade ederek şunları kaydetti: "Sayın Genel Başkanımızın istifasını gerektirecek bir sorun söz konusu değildir. Siz de takdir edersiniz ki bir önceki seçime göre tabi bunu bir başarı olarak kabul etmiyoruz ama oyunu korumuş, oyunu artırmış, milletvekili sayısını artırmış tek siyasi partiyiz. 2007'de olduğu gibi merkez sağın çöküşüyle beraber ne yazık ki bu dönemde bizim dışımızdaki iki muhalefet partisinin ve Parlamento dışındaki partilerin kendi seçmenlerine sahip çıkamamasından kaynaklı sorunların yaşandığını çok net olarak görüyoruz."

CHP BÜYÜK KURULTAYI ŞUBAT'TA

Şubat ayında CHP'nin büyük kurultayının olacağının altını çizen Tekin, parti içinden genel başkanlık talebinin doğal karşılanması gerektiğinin altını çizerek "Kurultay takvimimiz işliyor. Büyük olasılıkla şubatta büyük kurultayımızı yapacağız. Elbette bu demokratik yarışta 'ben de varım' diyen her arkadaşımız bu yarışa katılabilir." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Tekin: Genel başkanın istifasını gerektirecek... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER