CHP'li Tümer:Emekliye bir maaş ikramiye yok; araç alımına milyonlar harcanıyor

CHP'li Tümer:Emekliye bir maaş ikramiye yok; araç alımına milyonlar harcanıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, maliyetlerinin yükselmesine rağmen çiftçi için mazotun 1.5 liraya indirilmediğini kaydetti. Tümer, "Mısır üreticisi Toprak Mahsulleri Ofisi'nin oldukça geç kalan müdahale alım fiyatına yenik düştü. Çiftçi yine alın terinin karşılığını alamadı. Sarıçam'da verimli tarım arazileri olmasına rağmen çiftçimiz sulama sorunu yaşıyor. CHP'nin bu konulardaki çalışmaları ve projeleri her kesim tarafından dikkatle izleniyor." dedi.

Bayram süresince vatandaş, sivil toplum örgütleri ve partilileriyle bir araya gelen Tümer, Adana merkez, Ceyhan, Kozan ve Saimbeyli'deki çalışmalarından sonra Sarıçam ilçesine bağlı Cihadiye (Dedeler) ve Buruk Mahallesi'nde vatandaşlara hitap etti. Tümer, Kurban Bayramı'nda emekliler için bir maaş ikramiye çağrılarının 'kaynak' gerekçesiyle kabul görmediğini; ancak araç alımları için milyonlarca lira harcanabildiğine dikkati çekti. Buruk ve Cihadiye Mahallesi sakinlerinin arazide sulama ve kanalizasyon altyapısına dair şikayetlerini dinleyen Tümer, Adana'nın genelinde altyapı eksikliği olduğuna işaret etti. Kent merkezinin ve birçok mahallenin ani bir yağmurda sular altında kaldığını belirten Tümer, yılların getirdiği sorunlara neşter vurmanın önemi üzerinde durdu. Altyapı eksikliğinin kent merkezinde ve mahallelerde su baskınlarının yanı sıra köy ve tarlalarda sulamaya da engel oluşturduğunu ifade eden Tümer, "Tüm projelerimiz hazır. Halkımızın rahat bir yaşam sürmesi için mücadelemiz sonuna kadar sürecek." diye konuştu.

Türkiye'nin 7 Haziran seçimlerinden sonra kaos ortamına sürüklenmeye çalışıldığını dile getiren Tümer, bölgedeki tüm şehit cenazelerinde tanık olduğu acı, gözyaşı ve dramı hatırlattı. Partisinin çocukların yatağa aç girmemesi, insanların savaşsız, barış ve kardeşlik duygularıyla birbirine kenetlenmesi amacına hizmet ettiğini aktaran Zülfikar İnönü Tümer, "CHP, ne kadar güçlü olursa ülkemizin sorunları da o derece hızlı çözülür. Çünkü CHP, 'Önce Türkiye' diyen, ülkesinin çıkarlarını partisinin çıkarının önünde tutan bir partidir. Türkiye'nin birleştirici gücü CHP'dir." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Tümer:Emekliye bir maaş ikramiye yok; araç alımına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER