CHP'li Usluer: Emniyetin uyuşturucu verilerinden haberdar olmaması tuhaf


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, 2014 yılında Eskişehir'in uyuşturucu konusunda iller arasında 10. sırada olduğunu belirtti. Usluer, ancak İl Emniyet Müdürlüğü'nün bizzat kendi kurumlarına ait bir istatistiki bilgiden haberdar olmamasının şaşırtıcı olduğunu ifade ederek, Türkiye'nin en güzide şehrinin böyle bir konuyla anılmasından çok büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

CHP'li Usluer, TBMM'de Eskişehir'de halk arasında bonzai olarak nitelenen sentetik kannabinoid kullanımına ilişkin yaptığı basın toplantısında, '2014 yılı Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi Türkiye Uyuşturucu Raporu'na göre Eskişehir'in ilk 10 il arasında olduğuna dikkat çekmişti. Ancak Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü'nün konuya ilişkin 'Eskişehir'e ait böyle bir istatistiki verinin olmadığı' yönünde görüş bildirdiğini kaydetti.
Milletvekili Usluer, basın açıklamasında kullandığı verilerin tamamının, uyuşturucu kullanımı konusunda Türkiye'deki en yetkili kurum olan Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'na bağlı Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi'nin (TÜBİM) yayınladığı '2014 yılı Türkiye Uyuşturucu Raporu'ndan alındığını belirtti. Konuya ilişkin raporun 104. sayfasındaki sentetik kannabinoidler (bonzai) bölümünde Eskişehir en fazla sentetik kannabinoid olayı gerçekleşen 10. il durumunda olduğunun gösterildiğini anlatan Milletvekili Usluer, "2014 raporu 2013 verileri ile hazırlanmıştır. 2014 verilerinin yer alacağı TÜBİM 2015 yılı Türkiye Uyuşturucu raporu birkaç ay içerisinde yayınlanacaktır." dedi.

Usluer, bu verilere rağmen Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü'nün bizzat kendi kurumlarına ait bir istatistiki bilgiden haberdar olmamasının şaşırtıcı olduğunu vurguladı. Türkiye'nin en güzide şehrinin böyle bir konuyla anılmasından çok büyük üzüntü duyduğunu, 2015 yılında Eskişehir'in bu listede olmayacağını umduğunu dile getirdi. Usluer, amaçlarının kentte var olan sorunlara dikkat çekerek, çözüm konusunda işbirliği sağlamak olduğunu aktardı. Konuyla ilgili aldığı geri bildirimlerin bu konuyu dile getirmesinin çok yerinde olduğunu gösterdiğini söyleyen Usluer, Türkiye'deki ve Eskişehir'deki uyuşturucu sorununun ve benzeri toplumsal sorunların yakın takipçisi olmaya devam edeceklerini kaydetti. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Usluer: Emniyetin uyuşturucu verilerinden haberdar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER