CHP'li Vekil Turpçu: Nüfusu azalan ilin camiye değil istihdama ihtiyacı var


CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, partisinin Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakçı, Ereğli Belediyesi Eski Başkanı Halil Posbıyık ve parti yöneticileri ile birlikte Armutlucumalılar Derneği'ni ziyaret etti. Turpçu, Dernek Başkanı Şenol Akyol ve yöneticilerle bir süre sohbet ederek bölgenin sorunlarına ilişkin bilgi aldı. Ereğli-Devrek yolunun yapımı ile il merkezindeki lauvar alanına cami yapılması önerisini değerlendiren Turpçu Zonguldak'ın camiye değil istihdam alanlarına ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Ereğli-Devrek karayolunun yapımı için 7 Haziran seçimleri öncesinde Armutlucuma'ya gelerek burada taahhütname imzaladıklarını söyleyen Turpçu, muhalefet olarak bu yolun yapılabilmesi için üzerlerine düşen görevi yapacaklarını söyledi. Ereğli-Devrek karayolu projesinin yanlış hazırlandığını belirterek, bunun Devrek ilçesi tarafından meydana gelen heyelanla ortaya çıktığını anlatan Turpçu, yolun yapımı için harcanması gereken paranın heyelana harcandığını dile getirdi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu'nun lauvar alanına cami yapılması önerisini eleştiren Turpçu, Zonguldak'ın camiye değil istihdam alanlarına ihtiyacı olduğunu ifade etti. Turpçu açıklamasında şunları söyledi; "Milletvekillerimizden bir tanesi 'Buraya cami yapalım' diyor. Buranın 50 metre bir tarafında 70 metre bir tarafında cami var. Her tarafı camilerle dolu. Tabi eğer cami bir ihtiyaçsa yapılmalı. Zaten nüfusu azalan bir ilin camiye değil nüfusu orada tutacak istihdama ihtiyacı var. Bizler, Filyos projesi, Ereğli-Devrek yolu, Ereğli'de ki tersanelerle ilgili çok projelerimiz vardı ama halk buralara göç verdiren halkı yoksul bırakan AKP'yi tercih etti." dedi.

Turpçu'nun ardından konuşan Armutlucumalılar Derneği Başkanı Şenol Akyol ise Ereğli-Devrek karayolunun yapılması için dernek olarak bu güne kadar ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini, bundan sonra göstermeye devam edeceklerini vurguladı. Akyol, Ereğli-Devrek yolunu soru önergesi ile TBMM gündemine taşıyan CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş'a teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından bazı dernek üyeleri mahallede yaşadıkları sorunları anlatarak, CHP milletvekilinden sorunlarını gündeme getirmesini istedi. Mahalle sakinlerinin bölgedeki kaçak yapılara belediyenin ceza kestiğini söylemesi üzerine söze giren Kdz. Ereğli Belediyesi Eski Başkanı Halil Posbıyık, o bölgedeki sorunun çözümü için iki farklı çözüm hazırladıklarını ancak vatandaşların seçimlerde kendisine destek vermediğini söyledi. Posbıyık, yerel seçimler sonrası Ören Mahallesi'nden zabıta kulübesini kaldıranların bir süre sonra kulübeyi tekrar geri getirip, cezalar kesmeye başladığını belirterek, mevcut belediye yönetimin sorunu nasıl çözeceğini bilemediğini dile getirdi. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Vekil Turpçu: Nüfusu azalan ilin camiye değil... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER