CHP Milletvekili Erdem: Gerçek gladyo, gerçek kontrgerilla sahadadır

CHP Milletvekili Erdem: Gerçek gladyo, gerçek kontrgerilla sahadadır

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, gerçek gladyo, gerçek kontrgerillanın sahada olduğunu ve çalıştığını belirterek "Sokağı, sandığı terörize etmektedir; siyasi partileri terörize etmeye çalışmaktadır, demokrasimizi tasfiye etmeye çalışmaktadır. Gerçek anlamda bütün bunlar bir kontrgerilla faaliyeti gibi yapılmaktadır." dedi.

Mecliste basın toplantısı düzenleyen Erdem, karşılarında Anayasaya aykırı taşımalı sistem başlığını dahi tartışabilen, 1 Kasım'dan tek başına iktidar çıkarma adına her yolu deneyen bir siyasi zihniyet olduğuna dikkat çekti.

"Hatta alenen, açık bir şekilde sokağı terörize etmek, Güneydoğu'yu terörize etmek suretiyle bir çatışmanın varlığını arzu eden bir siyasi anlayış var." diyen Erdem, şöyle devam etti: "Bunun da fotoğrafını dün akşam gördük. Hangi suçtan yargılanırsa yargılansın, hangi suçu işlerse işlesin hiçbir insana böyle bir muamele yapılamaz. Bunu terör faaliyeti yapmış biri için de söylememiz gerekir. Ne olursa olsun bir insan boynuna ip bağlanıp arabanın arkasından sürüklenemez. Bu açık bir şekilde birilerinin özel talimatla bölge halkını provake etme adına bir sadist topluluğu oralarda faaliyetlendirdiğinin belgesidir. Hani Ergenekon operasyonları döneminde diyorlardı ya 'Kontrgerilla, Ergenekon' falan. Gerçek gladyo, gerçek kontrgerilla sahadadır, çalışmaktadır, faaliyettedir. Sokağı, sandığı terörize etmektedir; siyasi partileri terörize etmeye çalışmaktadır, demokrasimizi tasfiye etmeye çalışmaktadır. Gerçek anlamda bütün bunlar bir kontrgerilla faaliyeti gibi yapılmaktadır. Fevkalede derinlemesine topluma nüfus eden, toplumu provake etmeye yönelik eylemler bütünü olarak yapıldığı düşünüyorum. 1 Kasım seçimleri öncesi 400 vekil uğruna herşeyi yapabilecek irade."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) sandıkların taşınmaması yönünde verdiği karara ilişkin eleştirilerinin sorulması üzerine de CHP Milletvekili, Erdoğan'ın 7 Haziran'da çıkan sandık sonuçlarını tanımadığı gibi YSK'nın kararını da alenen tanımadığını ifade ettiğini kaydetti. Sandıklarda oluşabilecek provakatif durumlar üzerinden YSK'yı açıkça tehdit ederek caydırıcı bir pozisyon almaya çalıştığını belirten Erdem, bunun Cumhurbaşkanı'nın alışılan metotlarından biri olduğunu kaydetti. YSK'nın aldığı kararın doğru olduğunun altını çizen Erdem, YSK'nın verdiği kararın arkasında durarak tartışmaya açmaması gerektiğini vurguladı. Erdoğan'ın ısrarının sandıkların güvenliği değil AK Parti'nin güvenliğinden kaynaklandığını dile getiren Erdem, AK Parti'nin tek başına vesayetini koruma adına çalışma yürütüldüğünü ifade etti.

81 il valisine polis ve askere operasyon izni verilmesiyle ilgili yetkinin sorulması üzerine CHP İstanbul Milletvekili, bunun da provakasyonun diğer yönü olduğuna dikkat çekti. Emniyet kuvvetlerinin o bölgede bu ülkenin barışı adına konumlanması gerektiğini düşündüğünü ifade eden Eren Erdem, sokağı terörize eden bir pozisyon almalarını doğru bulmadıklarını kaydetti. Erdem, Türkiye'de rejimin adının demokratik rejim değil rekabetçi otoriterlik olduğunu sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber CHP Milletvekili Erdem: Gerçek gladyo, gerçek kontrgerilla... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER