CHP'nin canlı billboardlarına polis engeli

CHP'nin canlı billboardlarına polis engeli

Cumhuriyet Halk Partililer, 1 Kasım seçimlerinde billboard reklamları için uygulanan yüksek fiyatı protesto etti. İstiklal Caddesi'nde canlı billboard olarak yürümek isteyen CHP'lilre polis izin vermedi. Gösteriye katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, "AKP bizimle birlikte haksız rekabet içerisinde. Devletin ve belediyelerinin bütün imkanlarını kullanarak bu kampanyada CHP'ye fırsat vermek istemiyorlar." dedi.

CHP İstanbul İl Örgütü, 1 Kasım seçimleri için muhalefet partilerine uygulanan yüksek bilboard ücretlerini protesto etti. CHP'liler, İstiklal Caddesi'nde canlı billboard olarak seçim vaatlerini İstanbullulara duyurdu. Yürüyüşe, CHP Genel Başkan Yardımıcı Yakup Akkaya, CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem ile ve partililerde katıldı.

AK Parti'nin muhalefetle haksız rekabet içerisinde olduğunu anlatan CHP'li Yakup Akkaya, "Devletin ve belediyelerinin bütün imkanlarını kullanarak bu kampanyada CHP'ye fırsat vermek istemiyorlar. Bütün partilerde olduğu gibi partimizde bu süreçte hazine yardımı alamadı. Bizde halka ulaşmak ve CHP'nin vaatlerini anlatmak için canlı bilboardlar olarak vatandaşlarımızın karşısındayız. Bilboartlar hem pahalı hem de daha önceden kapatmışlar. Yada belli bir gerekçeyle bize vermiyorlar. Tabi demokrasilerde muhakkak çözüm vardır bizde örgütümüzle buradayız. Bir sorun varsa bizde sokaklardayız." ifadelerini kullandı.

POLİS YÜRÜYÜŞE EZİN VERMEDİ

CHP'li grup, daha sonra Taksim Meydanı'na doğru harekete geçti. Bir süre sonra güvenlik güçleri tarafından durdurulan grubun önünü çevik kuvvet polisleri kesti. Partililer, burada polise tepki gösterdi. Güvenlik güçlerinin meydana çıkışın yasak olduğunu belirtmesi üzerine CHP'li grup yeniden Taksim Tünele yürüyerek olaysız bir şekilde dağıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber CHP'nin canlı billboardlarına polis engeli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER