CHP'nin İzmir 7. sıra adaylarında buruk sevinç


Genel seçimin kesin olmayan sonuçlarına göre CHP, İzmir'de 6+6 olan milletvekili sayısını 7+7'ye çıkardı. Her iki bölgenin 7. sıralarında bulunan Kamil Okyay Sındır ve Murat Bakan milletvekili seçildi. Buruk bir sevinç yaşadıklarını dile getiren Sındır ve Bakan, AK Parti'nin tek başına iktidar olmasından dolayı sevinemediklerini söyledi.

CHP, İzmir'de 7 Haziran'da 12 olan miletvekili sayısını iki arttırarak 14'e çıkardı. 7 Haziran'da 1. bölge 6. sıradan seçilen Sındır, 1 Kasım 2015'te kendi sırasına Atila Sertel geldiği için 7. sıradan aday gösterildi. 7 Haziran seçiminde altı milletvekili çıkan 1. bölgede 7. sırada olduğu için seçilemeyen Bakan da 1 Kasım'da yine 7. sırada aday oldu. Her iki bölgeden yedişer milletvekili çıkaran CHP'de Sındır da, Bakan da seçildi.

Seçim sonuçlarını değerlendiren Kamil Okyay Sındır, şahsi bir sevinç yaşayamadığını dile getirdi. AKP'nin tek başına hükümet kurabilecek çoğunluğa sahip olduğunu hatırlatan Sındır, "Bölgemizde seçmenin partimize ve bana sahip çıkmasına sevindim. Oylardaki artış ilimiz adına, İzmirlilerin tutarlılığı ve demokrasiyi özümsemesi adına önemli sonuçtur." dedi.

Murat Bakan ise, "Buruk bir sevinç yaşıyoruz. Ülkenin durumu bizden daha önemli. AKP güçlendi. Ankara'daki patlamadan sonra AKP milletvekilleri, bu işten kim kazançlıysa müsebbibinin o olduğunu söylemişlerdi. Terör ortamından AKP'nin kazandığını, bunun değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. İzmir ise farkını ortaya koydu. Avrupa ve batıyla iletişim kanalları en açık kent. Özgürlük ve demokrasinin başkenti İzmir gereğini yaptı." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'nin İzmir 7. sıra adaylarında buruk sevinç Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER