CHP'nin 'sokağa çıkma yasağı' olan il ve ilçe başkanları genel merkezde toplandı


CHP'nin sokağa çıkma yasağı uygulanan il ve ilçelerdeki başkanları genel merkezde parti yöneticileri ile toplantıda buluştu.

İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Parti Meclisi, MYK üyeleri ile milletvekillerinin de katıldığı toplantıda, bölgeden gelen il ve ilçe başkanlarının şahitliklerini dinlediklerini ve çözüm önerilerini konuştuklarını söyledi.

Bölgede büyük bir insanlık dramı yaşandığını kaydeden Tanrıkulu, "Sıkıyönetim ve olağanüstü hal dönemlerinde görmediğimiz ağır tablolarla karşı karşıyayız. Ve bu ağır tablonun da insani maliyeti çok ağır oluyor. Yüz binlerce insanımız kısa bir süre içinde bulundukları yerleşim birimini terk etmek durumunda kaldılar. Birçok yurttaşımız yaşamını yitirdi, asker ve polisler şehit edildi. Okullar tatil, eğitim öğretim yapılamıyor. İnsanlar sağlık hizmeti alamıyor." dedi.

Sezgin Tanrıkulu, bu ağır tablonun da hükümet tarafından yönetilemediğine dikkat çekti.

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı bölgelerdeki başkanları toplantıya çağırdıklarını ifade eden CHP İstanbul Milletvekili, sözlerini şöyle sürdürdü: "Onlardan ağır insani dramlara ilişkin şahitlik ve tanıklıklarını aldık, görüşlerini dinledik. Ve bundan sonrası yapacaklarımızla ilgili önerilerini aldık. Milletvekillerimiz, PM, MYK üyelerimizi toplantıya katıldı."

Bu tablodan çıkış için CHP olarak üzerilerine ne düşüyorsa yapmaya hazır olduklarını tekrarlayan Sezgin Tanrıkulu, "Hem bu yaşanan drama son vermek ve dayanışma içerisinde olmak, hem de çözüm yeri olan parlamentoda adım atılmasını sağlamak için CHP olarak üzerimize ne düşerse bundan sonraki süreçte de üzerimize düşeni yapacağız. Öyle anlaşılıyor ki bu durum sürdürülebilir değildir; Türkiye, bölge ve bölge insanı açısından. Biran evvel normal yaşama dönmek için yeni durumun yaratılması lazım. Bunun için parlamentonun mutlaka ve mutlaka daha önerdiğimiz gibi inisiyatif alması lazım. Parlamentonun tutum almaması, bu konuya özgülenmiş adım atılmaması yurttaşlarımızdaki umutsuz duygusunu daha da güçleniyor. Bu nedenle bir kez daha parlamentodaki partilere sesleniyoruz. CHP geçtiğimiz dönem parlamentoda yöntem olarak sunduğu önerisinin arkasındadır. Geçen hafta itibariyle bu öneriyi yeniledik ve parlamentoya 60'tan fazla milletvekilimizin imzasıyla sunduk. Diğer partiler de tutum almalılar." izahını yaptı.

Tanrıkulu, bölgeden gelen il ve ilçe başkanları ile yapılan toplantının sonuçlarını Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile değerlendireceklerine işaret ederek, alınacak kararlar doğrultusunda bütün parti birimleri ile birlikte parti olarak üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini kaydetti.

"SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN PARLAMENTO MERKEZ ALINMALI"

Bölgeye CHP heyetleri gönderilmesi yönündeki soruya CHP'li vekil, sözlerini şöyle tamamladı: "Biz sonuç almaya odaklı ve bu durumu sonlandırma odaklı tutum almak zorundayız. Bunun için bölgeye gideceğiz, yurttaşlarımızla, zarar görmüş yurttaşlarımızla görüşeceğiz. Enkazların, barikatların kaldırılması konusunda baskıcı olacağız. Ama gitmekle de sorunun çözülmediği ortada. Bizim Ankara'yı, parlamentoyu merkez alan bir zeminin başlatmasına yarayacak bir süreci başlatmamız lazım."
CİHAN
<< Önceki Haber CHP'nin 'sokağa çıkma yasağı' olan il ve ilçe başkanları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER